KolekcijaBruno Riekstiņa folkloras vākums
AtšifrējaJuris Zariņš
Labots2017-08-12 19:46:58
Atšifrējumsvaļā. Izskrējis ārā viņš uzmeties dārzā uz kāda koka un dziedājis pui, pui, bet meita uzdzirduse šos saucienus arī metusēs ārā un iskrējuse dārzā un klieguse saceltiem brunčiem uz augšu, pretim putnam: "Te, te, te." Kad pārbraucis jaunais barons no medībām, sieva tam nākuse pretim un žēlā balsī teikuse: "Vīriņ, daikts aizskrēja projām!" Bet vīrs apmierinājis, gan jau iztikšot ari ar vienu pašu daiktu jā nevarešot atrast kur palicis otris daikts. Tā ielas puika piemānijis barona vienīgo meitu.

4612

Kadreiz Karzdabas pops sprediķa laikā ieraudzijis savā dārzā storoža kāzu kuŗa edusi kapostus. Tikmēr pops skatijies uz kāzu un spredikojs kamēr nenocieties un uzkliedzis "Kiz ti jebit vaju maķ!"