1041-Ogres-pilsetas-pamatskola-0006
KolekcijaOgres pilsētas 6-klašu pamatskolas vākums
Atšifrēja Kirmis

25 turp.

trīs nedeļas tam jāsēdot virsū. Žīds nebija nosēdējis ne nedeļu kad sāka jau putrābolu grozīt un skatīt vai kumeļš nebūs jau izperināts. Tad viņš nosēdēja vēl pāris dienas. Putrābols sāka pūt. Žīds aiznesa putrābolu uz ganībām un iesvieda kadiķa krūmā. Krūmā bija gulējis zaķis, kuŗš izbijies laida ļekas vaļā. Žīds izbijās, bet tūdaļ no bailēm attapies saucis "žirgel, žirgel, es tavs tēvs". Bet kad žirgels neapstājies vēl reiz saucis - kumel, kumel, es tavs tēvs-. Pēc tam sapīcis gājis mājās un pie sevis domājis butu vēl vienu stundu nosēdējis uz putrābolu, būtu manem jaunes kumieles.

26

5. Kādreiz čigāns izgājis pie mācītāja sarunties. Pie mācītājmuižas saticis dienesta meitu un licis tai pasaukt cienīgo tēvu un licis teikt ka Dieva švāgaris gribot ar to runāt. Iznācis cienīgtēvs un sabāris čiganu - kā viņš drīkstot zaimot Dieva vārdu. Bet čigans atbildējis; vakar mana sievas māsa aizgāja pie Dieva un es apprecēju otru, vai tad mēs neesam švāgari? Lai nu paliek kas bijis, es atnācu pie tevis vai nevarētu manu puiku nokristīt. Kāpēc nē, ved tik viņu šurp. Čigans aiziet un izvelk puiku no palievenes un vārtos sastop šķesteri. Paldies šķestera kungs ka jūs pašā laikā, vai jūs nebūtu tik labs man palīdzēt to puiku pieturēt. Iegājuši abi ar šķesteri kambarī pie mācītāja. Te lūk