0709-Stanislavs-Apsenieks-0001
AtšifrējaKristīne Po
AtšifrējumsSt. Apšenieks

Pōsoka par medinīku un ērgli.

Kaidā valstī dzeivōja medinīks. Jis beja ļūti nabadzeigs un viņam dažu dīnu pat nabeja kū ēst, bet beja jōpōrteik ar mozumu gaļas kuru viņš kaidu reizi mežā beja sadabōjis nūšaudams kaidu putnu. Medinīkam mōjōs beja sīva un trejs barni: divi puikas un trešō meitinia. Kaidu reizi puikas sōka runōt uz tāvu, lai ejūt medēt, jo šīm gribūtīs ēst un asūt nūvōrguši. Taipat meitiņa ar sīvu syutēja tāvu, lai īt pamedej varbyut kaut kū nūšaus, jo ari šōm gribūtīs ēst. Tod veirs pajēmia blisi un izgōja mežā. Tur jis staigōja, staigōja lobu laiku. Tod nu kryumim izlēcia zakis. Te medinīkam sirds tai i nūtreisēja nu lelas prīcas. Tod jis pastīpia blisi un šāve. Te umai začs beja beigts. Un medinīks vēļ ar lelōku prīcu pīīt un pajam zači aiz kōjom
KolekcijaStaņislava Apšenieka folkloras vākums