KolekcijaMazzalves pamatskolas vākums
Atšifrēja IevaKronkalne

Teicējs: Jānis. Neibors. Mazalves pagastā. Brencēnu mājās. vecs 43 gadi:
(Buram vārdi.)

40. Čūsku vārdi.
Ievai dūra dzeloni cauru nakti. Jēzus min ar savām kājām +++ 3 jeb 9 reiz tā jārunā

Zagļu siesanā. Kad Kristus tas Kungs stāvēja kad viņu pie to Krusta nagloja, un atpestīja ar savām dārgajām asinīm. Jo vectevu no tās elles prieka tā jūs zagļi topiet (cv) sieti kā tas Kungs to elles čūsku sējis. (E.) Iekš tava vārda Dieva, tā tēva X Dieva tā dēla un Dieva tā cienīgā svētā gara. Āmen 3 jeb 9 reiz jārunā.

68

Tā vaļā laišana, ko stāvi tu zagli iekš Dieva rokas eij [ej] Dievu Tēvu, Dievu dēlu X Dievu cienīgu svētu garu X 3 jeb 9 reiz tā jārunā.

69

Šie stāv no svētiem vārdiem otrā grāmatā, rakstīti še stāv papriekšu es rakstu no svētās Bibeles kādas svētīgi ir tie kas mieru tur, jo tie taps Dieva bērni saukti. Tā svētās mātes grāmatā piektā nodaļā 9 tā spēciņa to es jums pavēlu ka jūs mīlējaties savā starpā 5 svētā Jāņa Evaņģelījuma grāmatā 9-15 nodaļā 17-ta patiņā. Un cilvēka ienaidnieki ir viņas paša laime Mātes grāmatā 10 tā nodaļā 3 6 tā pantiņā. Un kas savu krustu uz sevi ņem neņem un man pakaļ neiet tas manis nava vērts. Tās svētās Mateus grāmatās 10 tā nodaļā 3 8 tā pantiņā es tā viņa Jēzus Kristus miers ar ir jums: es esmu šo grāmatu ar manu Dievīgu rakstījis un caur manu eņģeli Miķeli pie jums zemes virsū sūtījis kura ar zelta brokštabiem rakstīta ir un redzama iekš to svētu  Āmen; +++

Teicējs: Mazzalves pagastā. Brencēnu mājās. Milda Bitenieks veca 19 gadi:
Sakāmvārdi.