KolekcijaMazzalves pamatskolas vākums
Atšifrēja miks

Tas bij labs Tēva dēls.
Kas var tādu nopelnīt.

Tautas teikas un pasakas.
(teikas)
Kā Annītes pors nosaukumu dabūjis. Vienās mājās dzīvojusi muļķa Annīte. Un kad viņa cēlusies tad viņa gājusi uz to mežu. Satinusies lielā lakatā un aizgājusi viņa plūca puķes un rotājās. Vakarā kad saulīte nogāja tad viņa gāja mājā. Otrā rītā atkal pirms saulītes jau viņa bija aizgājusu [aizgājusi] mežu, un tā katru reizi. Viņa katru vakaru viņa vēlu nāca mājā. Kādu reizi bija stipri salts un viņa nosala. Tāpēc to mežu iesauca par Annītes poru.

131

(Teika)
Viens vīriets ganīja zirgus, un atgūlās bedre pusdienu nogulēt. Pēc kāda brīža viens viņu sauca celies augšā. Viņš domāja ka pa sapņiem viņam tā izlicies. Viņš gulēja atkal, pēc kāda laiciņa atkal sauca celies