KolekcijaMazzalves pamatskolas vākums
Atšifrēja miks
Labots 2016-02-26 21:55:44
Atšifrējums tam grēku nebūs. Zaķis gāja pirmais tas pārgāja labi. Zaķam grēku nebija. Tad gāja Lapsa tā kā gaja tā bedrē iekšā. Vilks domāja kad viņam jau tik daudz grēku nāv. Kā gāja ta vilks ar bija iekšā. Pēc kāda laika sāk est gribēties. Lapsa saka, lai dziedot kuŗam būs smalkāka balss to apēdīs zaķis kā iet tā iet smalka balss. Vilks ar Lapsu sāka ēst zaķi. Apēd zaķi pēc kāda laika gribās atkal ēst. Lapsa saka kuram būs rupāks [rupjāka] balss to ēdīs. Vilks dzied un VIlkam ir vis rupjākā  balss. Nu lapsa ēd Vilku. Lapsa pabeigusi ēst un atkal pēc kāda laika lapsai sāk ēst gribēties. Nu viņa sak kliegt. Un to izdzirdis Āzis pieiet pie bedres un prasa kāpēc tu tik dikti kliedz Lapsa atbild: no priekiem. Azis domāja kad tur ir tik labi kā iet pāri tā iekrīt iekšā. Lapsa saka lai pieslienoties pie malas un es izkāpšu malā. Un aizskriešu pec grožiem. Lapsa izkāpa laukā un aizgāja smiedamās Azis palika bedrē.

Tautas arstniecība?

133

Ernkājas - kad vēdars [vēders] sāp viņas aug upmalās.

134

Vērmeles - kad est negribās vērmeles aug mājās.

135

Bulderjāņi - kad nervi uztraukti bulder jāni aug krūmos un gan gravmalās.

136

Bērza pumpuri - kad aplej ar spirtu, tad uzleij [uzlej] kad iegriezts ir kur tad uzleij [uzlej] un nostāj. Un vēl viņas derīgas kad žnaudz.

Buramie vārdi.
Kad vēdars sāp.