KolekcijaMazzalves pamatskolas vākums
Atšifrēja miks

57. Sakrups salīcis uz kalna malas atspiedies (Ausis)

58. Tupam, tupam viens pret otru kā nāk vakars lecam kopā. (Slēģi).

60. Ne čaku ne grabu pie loga labrīt. (Gaisma).

Vietu nostāsti.
61. Tas bija vēl priekš kaŗa Leiniekos dzīvoja puisis un tas bijis mēslu laukā par pusdienas laiku sanākuši citu kaimiņu puiši un klētī sākuši blēņoties ar plinti, mērķī šaut leinieku puisis gulējis gultā un pīpējis papirosu un tie pārejie nolikuši mērķi uz viņa gultas gala ielikuši pistangas un šaun un nemaz nāva zinājuši kad ir plinte pielādēta ar rankuļiem un kā šaun tā puisim taisni galvā trāpījis un bijis tulīt uz vietas beigts pat nepakustējies kā bijis pīpojis papirosu tas ari palicis mutē stāvam  un kad ārsts tad izņemts 12 rankuļi no galvas.

187

Buramie vardi
62. Ugunskrēkam [ugunsgrēkam].
Mūsu Tēvs debesīs, Kungs Dievs Radītājs visu lietu un bijams un spēcīgs, taisns un svētīgs. Tu vienīgs Ķēniņš un lab-