0144-Valsts-Kraslavas-vidusskola-01-0036
AtšifrējaMairis Iesalnieks

otrā istabas galā tikai viens no dalībniekiem, kuru dāvā par nabagu. Nabags iet dziedādams “Es tev lūdzu bagāts kungs, dod man vienu pazarīt”, bet bagātais ar visiem dalībniekiem dzied pretī “Es nedošu nabagam ne sīkās pazarītes”. Tagad nabags iet dziedādams “Iešu pats, ņemšu pašu diženo” un paņem divus dalībniekus. Šī visa rotaļa norisinās, kamēr nabags saņem visus dalībniekus un atstāj bagāto par nabagu.

218

3. Zagļi
Šī puiši (meitas) zūsu zagli, x2
Vysu nakti zagtas gōja. x2
Oj kauns, kauns, x2
Kas zūsteņu man atdūs,
Tys byus eistais draugs,
Krūneit es tev golvā līku,
Obom rūkom apkampu.
Obom rūkom apkampu,
Saldi, saldi noskūpstu.
Pamācība: Visi dalībnieki nostājas apaļā riņķī, bet divi dalībnieki riņķ vidū, kuŗus dāvā par zagļiem. Visi dalībnieki iet riņķī un dzied minēto dziesmu. Kad sāk dziedāt “Krūneit es tev golvā līku”, tad iekšējie ņem meitas un izpilda pēc dziesmas dzirdamā parauga.

219

4. Dievs un velns (rotaļa bez dziesmas)
Visi dalībnieki saņemās pāros un sarunājas, kāds kuŗam vārds (vārdu izlemj katrs pēc savas izvēles). Tikai viens no dalībnieku pāriem ņem vārdu “Dievs un velns”. Tagad iet visi
KolekcijaValsts Krāslavas vidusskolas vākums