0144-Valsts-Kraslavas-vidusskola-01-0042
AtšifrējaMairis Iesalnieks

gūvs reizē ar zōli ījāduse. Gūvs ar vīnu palykuse slymōka un slymōka. Saimnīks pajēmis un nūkavis gūvi, bet pyusli īdevis ubagam. Ubags pyusli un nesis par teirumu prūjom, bet Eiksteits pyuslī klīdzis: “nabag, nabag, kur mani ness!” Ubogs nūlygdams pyusli sasits ar vāzdu un otkon nesis tōlōk, bet Eiksteits otkon tū pošu atkōrtōjis. Beidzūt ubogs nūsvīdis pyusli un aizgōjis. Pyusli naktī atradis vylks un apēdis reizē ar Eiksteiti. Vylks kai tik gōjis leidz aitom, Eiksteits tyulen klīdzis: “goni, goni, vylks da vuškom!” Vylks tagad navarējis nikur ēst dabōt un beidzūt nūsprōdzis. Eiksteits izleidis vylkam pa muti ōrā un pa mozam aizgōjis otkon leidz savam tāvam un dzeivois šudin.

239

4. Ōzeits
Mozā mōjiņā dzeivōjušī vecīts ar veceiti. Obi divi bejuši ļūti nakōrteigi, nikod ustabiņas naslaucejuši. Beidzūt ustabeņa ar māslim pijaugusa leidz pošim grīstim. Vecīts ar vecīti mīreigi guļējuši uz cepļa. Kaidā dīnā skotūtī, ka nu māslim izleidis nalels ōzeits. Vecīši ōzeiti ļūti mīļōjuši un izaudzynōjuši lelu. Zam Zīmassvātku vecīši sadūmōjuši ōzeiti nūkaut, tai ari izdarejuši
KolekcijaValsts Krāslavas vidusskolas vākums