Atšifrējums

vīzi, ar izstieptu roku ar tādu spēku ko tev Dievs ir devis, Cum, Intu tev atmini tad taisīt uz ta nomiruša cilveka kuru tu pēc viņa miršanas labprāt sava dienasta [dienestā] gribi, kad ta bilde ir jauv [jau] gatava tad taisi to sirdi vēl tu valā ieliec iekšā tai sirds vietā ar tiem vārdiem. M. C. F. 1. 8. 5. 2. iekš ausim ielieci tādu cedeli ar šiem vādiem Ouham Z . . E E E ap to miesu apsien to cedeli ar šiem.
Vārdiem, H. W. O. G. Z. O. . O. T. m. p. T. S. p. T. g.o. F. 5/5 5. 15. 8 8.
3 3
5 5
Iekš acim (ausim) ieleij [ielej] Q I kad jau vis [viss] ir gatavs padarīts tad iedod tai bildei tani izstiepta rokā magoņu galviņu, bet ari vaijaga [vajaga] zināt ikkatra mēneša beigumu priša [prišu] magoņu galviņu vajaga iedot un gaidīt kamēr brangi uzkāpuši.