AtšifrējaKirmis

1. Reiz Ulmanis braucis automobilī ar savu adjutantu apskatīt laukus. Kādā vietā nevarējuši tikt pāri un palūdzis zirgu. Saimnieks sapīcis un negribējis zirgu dot: esot darba laiks, lai pastrādājot labāk, tad došot. "Ko lai strādāju?"- prasījis Ulmanis. "Atved vezumu ar sienu!" Labi sācis vest. Saimnieks skatās, skatās, domā, kaut kur redzēts cilvēks, prasa L, vai tas nav pats Ulmanis. "Kā tad, pats ir!" Nu saimnieks nezin, ko nu darīt, būtu devis zirgu ar, bet Ulmanis saka: "Nekas, nekas. Tādu man vajaga. Man zirga nemaz nevajadzēja, es tik gribēju paskatīties. Iedevis saimniekam 100 latu un aizbraucis automobilī.
Stāstījis 1937.g. jūlijā Lestenes "budzis" Bauka
Infantijevs Boriss