0899-Valijas-Mednes-vakums-01-0002
AtšifrējumsStāstītāja Prone Gūtmane 86 g. v., no Kaulacnieku pag.

Raiz dzīvojusi skaista ķēniņa meita, kurai neviens kučiers nevarēja iztapt. Reiz kad tēvs aizgāja karā, meita varēja darīt kā patika. Nu viņa līga kučieru un pieteica, ka nav brīv nekaunīgi runāt, jo tad viņu aizdzīs un loni nedabūs. Kučiers atbildēja: "Nē, cienīg freilenīt, es nekad nekaunīgi nerunāju." Nu salīkst [salīgst] ar un nodzīvo jau vienu mēnesi. Te dabū zināt, ka verstis 4 no pils, kādās saimnieku mājās, taisīta jauna pirts. Svētvakarā ķēniņa meita liek kučieram jūgt zirgus un aizvest viņu uz pirti. pabrauc kādu gabaliņu, meita ierauga divus suņus apķērušos. "Ej, kučieriņ, ko tie tur dara?" "Viens ir iedzēris vīnūzē un nav maksājis, otris rauj
Fails0899-Valijas-Mednes-vakums-01-0002
KolekcijaValijas Mednes folkloras vākums