AtšifrējaSandaS
Labots2018-02-27 16:35:14
Atšifrējumsar lielu maisu uz muguras. Zemnieki jau bija agrāk paņēmuši lielas rungas līdz un nu tikai sāka apstrādāt nabaga velnu. Velns no bailēm un sāpēm nometis maisu zemē un galīgi piekauts aizmucis projam. Zemnieki nu ķērušies pie maisa, bet tie to nevarējuši ir pakustināt tik smags tas bijis. Atvēruši maisu vaļā, zemnieki ieraudzīja, ka tas ir pilns ar zelta naudu. Nu tikai šie sapratuši, ka velns katru nakti stiepis maisu ar zelta naudu kaltēt uz Ģevēkām, kur aiz kūts atradusies maza pļaviņa. No tā laika velns vairs pie Lazdiņa ezera nav redzēts. Bet bedre pilna ar ūdeni vēl redzama tagad.
Teicēja: Līze Zoben, 66 g.v. Rāmuļos.
KolekcijaErnesta Zemīša folkloras vākums