Nosaukums oriģinālā
Raganas
Nakts raganas sukā matus
Vidus dialekts
Pierakstīšanas vieta

Raganas
Agri no rīta kāds mednieks gājis medībās un redzējis, ka uz zara kādā priedē sēdējušas divas ļoti skaistas meitas. Jā, bijušas ļoti skaistas, sēdējušas un sukājušas savus garos dzeltenos matus. Viena teikusi: “Sukāsamies, māsiņa, drīzāk, kad tad mēs tiksim Lejas muižas baznīcā.” Bet mednieks jau manījis, ka tās ir raganas. Par laimi, tam bijusi līdz sudraba lode. Ielādējis un šāvis uz raganām. Šās iebļāvušās nelabā balsī un novēlušās ar lielu troksni zemē. Bet, kad mednieks piegājis klāt, tad redzējis tikai pelnu čupiņu.