Svētdiena, 2018. gada 1. jūlijs
Rīga

Svētdiena, 1. jūlijs.

Pēc atgriešanās no Smiltenes, kur pēc iiilgas sadūšošanās tomēr izpirtējos līdz pat dīķī iešanai, vienā riksī metamies iekšā vasaras lielākajā Latvijas notikumā - Dziesmu svētkos.
Skonto stadions visa koncerta garumā līgojas milzu sajūsmā un aizkustinājumā dziesmu pēc dziesmas. Uz skatuves stāvot tik labi var redzēt un ar zosādu just, kā publika viļņojas, dzied līdzi, ar visu kopmasas ķermeni ir iekšā dziesmās, viņi burtiski apēd skaņas un pilnbrieda enerģijā tās izlaiž atkal ārā. Dziedot, ceļot gaisā rokas, nevarot nekustēsies!
Vietām publikā plīvo Latvijas karogi. Un tik maz vajag, lai tik labi varētu iztēloties, kā bijis Baltikā 80.to beigās. Atkal sev apstiprinu, ka karogs ir asinīs iezīsts, tik ļoti tas strādā patriotisma un cildenu jūtu jundai.

Miķelim nāk augšējie zobi. Brīnos un, protams, baigi priecājos, ka tiešām varējām šo vakaru realizēt!

1Babīte
(Babīte, Babītes pagasts, Mārupes novads)