Policijas iecirkņa uzraugs, sastāda protokolu vieglajam ormanim
AtšifrējaJustīne Jaudzema
Atšifrējums[1552] 1 - 5
Joki.

Tautas anekdote.
Kādā dzelzceļa vagonā strīdās pasažieri par pīpošanu. Viens no pīpošanas piekritējiem mēģina iestāstīt un pierādīt, ka pats dievs esot cilvēku pīpošanai radījis. Uz to kāds pīpošanas pretinieks piezīmē: "Ja Dievs cilvēku būtu radījis pīpošanai, tad viņš gan tam pakausī būtu skursteni ietaisījis."

2

Tautas anektdots [anekdote].
Reiz viens zēns iegājis maiznīcā un pircis maizi. Maiznieks viņam nosvēris mazāk nekā vajag. Zēns, redzēdams, ka maiznieks nepareizi sveŗ, aizrādījis, ka viņš klaipu nosvēris nepareizi. Maiznieks teicis: Nekas būs vieglāk. Zēns nolicis uz lētes naudu mazāk nekā vajadzīgs. Kad maiznieks aizrādījis, ka naudas par maz, tad zēns atbildējis: "Nekas būs vieglāk skaitīt."

3

Pareizi.
Policijas iecirkņa uzraugs, sastādīdams protokolu vieglajam ormanim, kas nogrēkojies: "Jūsu vārds un nodarbošanās? Ormanis: Fricis Pankoks. Rīgas publikas priekšsēdētājs." Uzraugs: Ko nu niekus stāstat? Ormanis: Gluži pareizi: Publika taču sēd man aizmugurē, es priekšā. Vai tad neēsmu priekšsēdētājs?

4

Skolā.
-Kas ir ātrāks: vēstuļu balodis, vai zirgs?
-Kājām ejot, zirgs.

5

Skolā.
- Kas ir svarīgāks: Saule vai mēness?
- Mēness.
- Kāpēc?
- Mēness spīd pa nakti, kad ir tumšs, bet - saule dienā, kad jau ir gaišs.

Laipni lūdzu šos jokus iespiest mēnešrakstā "Mazpulks." Zvārdes 6-kl-sīgās pamatskolas mazpulks. Nr. 553.

Pareizi.
Policijas iecirkņa uzraugs, sastādīdams protokolu vieglajam ormanim, kas nogrēkojies: "Jūsu vārds un nodarbošanās?" Ormanis: "Fricis Pankoks. Rīgas publikas priekšsēdētājs." Uzraugs: Ko nu niekus stāstat?" Ormanis: "Gluži pareizi: Publika taču sēd man aizmugurē, es priekšā. Vai tad neēsmu priekšsēdētājs?"