Nosaukums oriģinālā
Teika par Maizpeļkalnu
Rencēnu pagasts, Burtnieku novads
AtšifrējaRoberts

Jānis Čīka. Dukur-muižā. Rencēnu pagastā. V kl. skolnieks. 14 gadus vecs.

Teika par Maiz-peļkalnu.
Teika stāsta! kā maiz-peļkalns dabujis savu nosaukumu no vienas mežsarga mājas, kuŗa atradusies turpat mežā. Tamā mājā dzīvojis nabadzīgs mežsargs kuŗš gājis pie ļaudīm ubagot, jo maizes viņam nav bijis. Ļaudis viņam devuši arī ko viņš esot prasījis. Jo visi viņu ieskatījuši par dumāku. Tādēļ kad viņš visu savu lonu ko viņš dabujis no meža-valdes esot visu izdāvājis ļaudīm, un pats palicis tukšā. Tad sācis iet atkal ubagot un tā viņš savu laiku nodzīvojis ar vienu ubagošanu. (Dzirdēta no Millera.)
Fails0116-Rencenu-pamatskola-01-0040

Teika par Maizpeļkalnu.
Teika stāsta, ka Maizpeļkalns dabūjis savu nosaukumu no mežsarga mājas, kas atradusies turpat mežā. Tamā mājā dzīvojis nabadzīgs mežsargs, kurš gājis pie ļaudīm ubagot, jo maizes viņam nav bijis. Ļaudis viņam devuši arī, ko viņš esot prasījis, jo visi viņu ieskatījuši par dumjāku: visu savu lonu, ko dabūjis no meža valdes, viņš esot visu izdāvājis ļaudīm un pats palicis tukšā. Tad sācis iet atkal ubagot, un tā viņš savu laiku nodzīvojis ar vienu ubagošanu.