Jūlija Dibovska. 19.03.2020. Pandēmijas dienasgrāmata

Jau otro dienu sāp galva pamostoties, tikai es zinu, ka tas nav nekas UZ galvas, bet kakla skriemeļu/asinsvadu/gudrības zoba dēļ. Šodien ir liela diena, jo beidzot gribas pastrādāt - 6. diena mājās tomēr, organisms vairs nedomā, ka ir devies atvaļinājumā. Sanāk gatavot grāmatu maketus izdošanai, bet jādara tas mājās - pašlaik ļoti pieņemami, neviens netraucē caurskatīt, tik vien ka izdrukāt neko nevar, par ko pamanos pasūdzēties visiem. Bet īstenībā vēl nav ko drukāt, jo briesmīgi kavējos. Šonedēļ ir īsta vēstures fakultāte - vienlaikus jādod uz druku grāmata par komunistiskās partijas otrajiem sekretāriem, jādod uz maketu darbs par 4. maiju un jāpiebeidz arī šo to par leģionāriem un holokaustu. Gatavais karš.Es jau kuro dienu nesaprotu (bet esmu samierinājusies) pa kuru laiku lai bauda tās online operas un izrāžu ierakstus, bezmaksas lekcijas un e-grāmatas? Nepietiek laika pat grīdas uzkopšanai, reizi pāris dienās mazgāju traukus, laiks pazūd dīvānā vai ēšanā.
Ja godīgi, arvien pieņemu domu, ka kādreiz saslimsim visi. Visvairāk uztraucos par vecākiem, kas vīrusu nevar būt pelnījuši, lai gan praktiski tam netic un iet visur, kur parasti. "Vajag taču sapirkt ēdienu," saka mamma. Bet tēvs vispār netic, lai gan Rīgas Satiksme viņu gādīgi dzen bezalgas atvaļinājumā. Vēl vairāk blandīsies.Šodien ir īpaša diena ne tikai tāpēc, ka galvassāpes pārgāja bez ibumetīna, bet arī tāpēc, ka beidzot devos ārā - ne izmest miseni, bet uz riteņa. Ko gan sievietei vairāk vajag. Varonīgi aizbraucu pēc Joņeva "Tīģera", neliekot Sandrai nekur pievest. Tagad jācer, ka kakls nesāpēs. Citādāk atkal būs jābaidās ar kādu tikties.