Ieva Plūme. 19.03.2020. Pandēmijas dienasgrāmata

Padodiet to koronu šurp, lai ātrāk. Tāda ir pirmā doma pamostoties. Un pēdējā doma iemiegot. Esmu #paliecmājās režīmā. Neceļoju. Neesmu kontaktpersona. Bet bailes par to, vai pietiks elpināmo aparātu (no Viņķeles sapratu, ka pietiks un būs vēl), vai pārdzīvošu pneimoniju, kas notiks ar bērnu, ja mani aizved uz slimnīcu, visbeidzot, abi ar bērnu baidāmies, kas notiks ar kaķi, ja abus aizved, – bailes pienaglo lēmumu #stayhome.
Visvairāk riebjas, ka esmu riska grupā ar savu sirdskaiti un reto kardiopulmonālo slimību. Citādi laikam vazātos apkārt kā pārējie. Mazāk stresotu. Vairāk padarītu.
Atraksta draugi, kuriem nav nekādu hronisku slimību. Arī streso. Arī neko nepadara. Visi esam vienādi. Mierinoši.
Ārsts izraksta spirtu uz e-receptes. Lai dezinficēju visu, ko nopērku un ienesu mājā.
Draugs bijis Depo, Rimi, centrāltirgū. Rokas nedezinficē, cimdus nevelk. Prasu WhatsApp, vai kāds stāv 2 m no citiem. Nestāv. Depo darbinieki mēģinot cilvēkus kārtot rindās. Pastaigāties nolemjam katrs savā galā, un pastaigas laikā mums būs videozvans. No touching. Un nez kāpēc silti ap sirdi paliek un tik par pastaigu vien jādomā. It kā distancēšanās. Tomēr tik tuva un mīļa sajūta sen nav bijusi.
Aizvakar kaķis skrēja pēc putniem, iedauzīja lielās halles stiklu. Stiklā zirnekļtīkla plaisas. Māsa sazvanīta pamāca, ka jālīmē restītē pa visu logu celtniecības skočs. Izrādās, man mājās ir. Ar bērnu nolīmējam pusi loga. Izskatās glīti, kā instalācija. Saukt meistarus, lai iestiklo logu lielumā no grīdas līdz griestiem, – no way. Nesaukšu nevienu. Meistari vispirms būtu spirta vannā jāmazgā.
Piesakās kurjers. Paciņa jānogādā. Prasu, vai bijis ārzemēs. Man pretī – a jūs? Neesam bijuši. Tiekamies pie durvīm. Stāvam ļoti krietnu gabalu viens no otra, pastiepju parādīt pasi. Vells! Tas pasi rokās paņem. Es nitrila cimdos parakstos par piegādi. Eju iekšā.
Pases lapai uzsmidzinu dezinficējošo. Atstāju žūt. Paciņu ielieku vannā. No Ungārijas. Infomateriāli darbam. Ungārs lepns. Atraksta, ka pēdējā brīdī paspējis nosūtīt, jo viņiem pasts veras ciet. Nodomāju – danaf sūtīji, 100 gadus tagad nevajag tos materiālus. Aizrakstu ungāram – thanks a lot, appreciate. Redzu savu liekulību. Tomēr cilvēks centies. Un man tak vēl jāstrādā kopā ar ungāru.

Ieraksts tapis sadarbībā ar interneta žurnālu Punctum

#VietaDatumsVeidsVietas tips