Lai jēri būtu raibi, tad zirņi jānes no klēts raibā cimdā

Mednieks savu laimi var pazaudēt, ja viņš nošauj kaķi, jo tad kaķis visas savas septiņas nelaimes atstāj cilvēkam.

140

Ja kāds zaimo meža garus, tad mežā vienmēr apmaldas, bet dažreiz arī velns vadā.

141

Lai vilks nenāktu no meža, tad jāpaņem pavediens stipras linu dzijas, jāapiet trīs reizes ap to vietu, kur mājo vilki. Ejot jāsasien trīs reizes par trejdeviņiem mezgliem, beidzot pavediens jāpiesien pie vilku midzes. (Tas jādara Lielās piektdienas rītā - pirms saules lēkšanas.)
Uzrakstijusi Ieva Švāgers IV. kl. skolniece.

142

Lai govij būtu daudz pircēju, tad ar kādu vērtīgāku priekšmetu (piem. zelta vai sudraba) jāvelk trīs reizes pa muguru un jāsaka: lai tevi grib žīdi, čigāni un citi pircēji.

143

Lai govs neatgrieztos uz vecām mājām, nebēdātos pēc vecās vietas, tad jāizgriež govs spalvas un jāpiestiprina silē -

vai arī govs zobos - ja tāds izlūztu.
Sakrājis un uzrakstijis Žanis Zemītis VI. kl. skoln.