Priekš ēdes
Iesūtījusi Rencēnu pamatskola
AtšifrējaJuris Zariņš

Nr.15g priekš ciem Evīvel skostas, 5 gabalas uz katru skaidus 5 Krustus sadzinā un ūdeni karotē ieber sadzidzinajumu apmazga ar to ūdeni tad nem lielo adatu mazga to tai karote un velci  sehos krusts ar adatu par to ar di tad nem. Taukus, alvnu samaisi un nu smērē to ēdi

208

Nr.16 g. Asins Runa. Iekš Vārda Dieva ta Tēva ta Dēla tā Svēta gara Varas lūdzi viena
Laimiga ta diena Laimes deviga ta stunda kad tu Kungs piedzimi Laimiga ta stunda kas tas Kungs tapa krusta sists tad Asins pilēt pilēja bet tecēt ne teceja
ak Kungs sūti savu Enģeli paliga
Mūsu tēvs Debesīs kas tas satin Amen Amen Amen +++
Skaiti 3 reizi pāri
Atšifrējums150,207 Vlm Rencēnos / - -
Priekš ērdem.
Evēvel [Ēveļ] skaidas, 5 gabalas uz katru skaidu 5 krustus sadzinā un ūdeni [ūdens] karote ieber sadzedzinajumu apmazga ar to ūdeni tad nem lielo adatu merce to tai karotē un velci [velc] šos krustus ar adatu par to erdi tad ņem. Taukus, alonu samaisi un nu smēre to ērdi
[zīmējums]