Kad mēnešiem iet
Atšifrējums642
Amen jasaka un Dievs svētais trīs reizes.)

No 20. Dzīvibas valditais ari mātes vaina
Jezus vārdi trīcina sirdi, Kristus dzīviba sirds krūšu sāpes. Jezus vārdā izdilstat kā vecs mēnesis [mēness] sakalstat kā veca pura niedra. (deviņas reizes Amen Dievs augstais stāvi man klāt. (trīs reiz cauri jaruna.)

560

No 21. Bišu vārdi.
Bite nāci manā dārziņā ar ziediem iedzīvo bišu Mātes. Bišu = mātes nāciet mana dārziņā, Še ir Kristus eņģļu [eņģeļu] gulta izdusiet mīkstos spilvenos (deviņ reiz Amen.) Dievs augstais stāvi manā dārziņā. Trīs reiz iet rinķi dārziņu, ap to vēja kociņu

561

No 22. Kad mēnešiem iet.
Asins, asins, Dieva eņģels garigi cērt to zeltu pāri pāri iedams. Es aizslēgšu vainai vārtus, nepilite netecēs.

Fails0150-Buramvardi-02-0189
Atšifrējums644
(deviņ reiz Amen) Ari sarkanā dzijā iesien trīs mazgus [mezglus], trīs reiz saisti ap labo roku un kreiso kāju.

562

No 23. Rozes vārdi.
Jūs salmi nost, nost, tu siens. Es gribu viņam lasīt, tās liljes [lilijas] kas baltakas ka sniegs, pēc rozēm gribu prasīt, kas sarkanas kā asins; Jūs jaukas smaržas puķes es no Jums kroni pīšu. Es ņemšu bezdeligu actiņas, ziema - ciešus, vežokles, gaiļa spalvas, zilgailes = saules, viešus [viršus], ir citas puķes lasišu ar tādām tevi godašu, zinams tevim palikšu iekš vārda Dieva tā Tēva + Dieva tā Dēla + tā spēka, tā Cieniga svēta Gara + Amen.

No 24. Priekš mātes vaines.
Es tevi lūdzu mana mīļa māmiņa guli savā vietā kā jūras akmintiņš apsūnojis, guli nerūci kā cūka,