Kad mēnešiem iet
Teicējs
Rīga

No 67. prekš [priekš] mates vaines [vainas] un

Vedera Sapes
Venau breža bals un Rudzu Maizes un venu [vienu] glazi Sarkana Vīna Vajaga Tam Priekš Viņa Mates Vaines un Klektes Mates vaina laba mates vaina asins mates vaina visas ejat atpakal iekš Savas Vetas [Vietas] Citadi Tu Vedi Mesu [Miesu] un asini r. iekš r. Dieva Ta Teva x Dieva Ta Dela x un Caur Speku Dieva Ta Sveta gara x Amen x x x 3 reizes jarunai [jārunā]

1204

No 68. Kad Menes [Mēness] Serdzejs [Sērdzīgs]
Tira Tira Ši petera mesa [miesa] Tira Ši Petera dvesele Dieva Engels Šo Serdzību parples parvaros Cetu [Cietu] parsves [pārsviež] Engels aiznes Dieva Vardi nones Visas Serdibas [Sērdzības] izdilsti ka vecs menes [mēness] Sakalsti ka pura niedra 9 reiz Amen x x x 3 reiz jarunai [jārunā]

1205

No 9. Kad Menešiem iet
Asins Asins Dieva Engels garīgu Cirta zelta paru paredams [pāriedams] es Aizslekšu [Aizslēgšu] vinaji [viņai] vartus nepilīte neteces 9. reiz Amen x x x
Trīs Sarkan dzijas Trīs Mazgi [Mezgli] jasien Tris reizes Skaitīt ap labo roku un kreiso kaju

1206

No 70. Priekš Mates Vainas
es Tev peludzu [pielūdzu] mana mīla Mamina guli Sava Vetina [Vietiņā] ka Juras Akmentins apsunejis guli neruci ka cucina nekluksti ka vista Tupi Sava ligzdina palec [paliec] Tu Mazaka bij paliek lenam iekš Ta varda D. Ta T. x D. Ta D. x D. Ta S. G. x A x x x 9. reiz jaruai [jārunā]
11/III. 26. g. Rīga