Komentēt

Labots2016-01-29 20:44:34
Atšifrējumslīdz galam, pēdējo galu atstāj veselu nepārgriestu [nepārgrieztu] ta lai varētu atliekt un cau [caur] atliekumu varētu cauri izvērts ādas valgu ar ko varētu piestiprināt pie patāgas kāta. izgriestās [izgrieztās] sloksnes iekšejo posi [pusi] labi izpuce pilnīgi mīksto daļu un atstāj tikai labo virs cieto daļu un ne platāku ka lai no trim sloknem [sloksnēm] iznāktu caur durdam ar īlēnu jeb mazu spalvas nazi un caurumu lai paplašinātu vel ar kādu cietu priekšmetu, alaž [allaž] ar cietu koku noasinātu galu iedur izdurtā sloknes [sloksnes] caurumā un sloknes [sloksnes] cauvildami [caurvilkdami] vien otrai lai iznāktu četkantiga [četrkantīga], saucamā: "durtene". Šī saucama, pātāga, ir diezgan valkana bet cieta. Pātāga piestiprināta pie kāta ar metala riņķa palīdzību. Metāla riņķis ir pievienots pie pātāgas un pātāgas kāta, la [lai] pātāga brīvi kristu pie pātāgas pacelšānas un nolaišanas, caur ko pātāgas cirtiens nāca un pastradāja neticamu dārbu.

11-13

Ir ari dziesmas priekš tādiem gadijumiem, priekš zirga un pātāgas jeb (kančukas), ka piemēr.: "Mo grastoro tut štakirla, Mi čupnori tut čhingirla". t. i. "Mans zirdziņš tevi mīs, mana
Atšifrējumspātādzīņa tevi kapās".

6

Zirgs, kurš bij piemērots augš minētām darbam tika dresēts lai savu pienākumu labi mācētu, ari viņš tika uzkopts lai būtu piemērots šām darbam. Zirgam pakavi bij ar riņķiem un pakavs ar riņķiem bij kalti no tērauda lai skaļāki šķindētu. Ari jātnieks nemāzāk bij piemērots tādam darbam. Viņš prata labi apieties ar zirgu. Jājējs prata notureties zirgā un līdz ar to zirgu labi vadīt. Jājēs [jājējs] bij apjozies ar sarkanu jostu un čigānu
Iesūtīšanas datums27.02.1933
NosaukumsDziesmas