Komentēt

Labots2016-01-25 17:57:39
Atšifrējumsbagadts [bagāts] čigāns kuru pēc neilga laika izcēla cienīgā mirušā čigānu godā, bet bijuša bagatā cienīga vīra sieva, drīz vien vajādzēja griesties pie bijušās nabaga atraitnes ar želabām kura nevienu reizi netika noraidīta.
Sajes nahāra pošļi bjav, vihadīne an Džadžoskīro štetos te angledīr Džadžoskīre romņake isis najekfar jāl javel ke da džadžoskīri romni zaļinēlpes ne nijekfar nasis otbičadi.

16

Iekš jautājuma zīmes vietas vajadzēja būt vārds [vārdam] "Džadžos" bet ta ka Latviešu valodā, tāds vārds nav, tad varētu minēt ka džadžos ir bijis vairak simtu gadus iepriekš, stārp čigāniem, ka valdnieks vaij [vai] vadonis

17

ari pēc Džadžiem ir bijis viņa vietā saucāmais "šēro rom" tas ir, čigāns galva. Šis: "Šēro rom", ir izbeidzies pie mums Latvijā, gadus, trisdesmit
atpakaļ un ari noteikti nav zināms vai citās zemēs ir.
šēro rom, viņš sava apvidū, čigānus sodija, ataisnoja [attaisnoja] un ari žēloja, viņu čigāni cienija, bija viņam paklausīgi. Viņu daudz reiz čigāni apdavināija [apdāvināja] ar dažādām dāvanām. Viņš ari taisnīgs un gudris, ka ari drošsirdīgs  un veigsmigs [veiksmīgs]. Viņš vēda čigānu dzīves gaitu un rādija pārejiem čigāniem piemērīgu dzīvi.
Iesūtīšanas datums22.02.1933
NosaukumsPiezīme par pasaku Džadža dēls un atraitnes meita