Pret asiņošanu
Redaktora komentārs
SR pie K. Kočas vienībām parādās 1914. gads.
Piezīmes
Klāras Kočas pierakstītos buramvārdus iesūtījis A. Vestmanis no V. Olava komercskolas pulciņa "Stars" etnogrāfiskās sekcijas.
Atšifrējumsar to Trijadibu Dievs Tēvs Dievs Dels Dievs Svētais gar. Amen (3 riz [reiz])

1564

Pret asiņošanu.
Mēnes [Mēness] reiz pie Svētiem asins asins Dieva Enģels stāvi garigi klāt želastibu tas pariedams aiz ilogža vīra vartu ne pilite neteces. Amen. Deviņas reizes ar sarkanu dziju jasien tris mezgli ap labo roku un ap kreiso kāju. Viņš pats saskaita tris reiz . . .
. . .   . . .

1565

Pie dzemdinašanas.
Palīdzi māra zelta jumprava tai dzemdinašanai Dzemdinašanas laika es lūdzu Tevi un slaveju šai stundiņa nu [un] britiņa to dveseliti dzemdet
Izšķirat Jūs tos celiņus lielās sapes un vaimanas. Dievs un Tevs un miļa Marija ar saviem stipriem Enģeļiem lai izsķir mūsu celiņus
Amen

1565a

X B X I X nhes X Bentus x kam unent Leles X Mana nemt Jēzum Marija Jazepa Tu sieva dzemde iekš Jēzus Kristus svētiem vardiem + Amen x x x (27 reiz jaskaita uz sievas krūtim) Mātes vārdi II

1566

Pret krušu sāpem jeb dzivibas vātes vadišanaj Jēzus vārdi. Anna jeb Liena un t t. krūšu 2 dzestas sirds krats sapes ik
Fails0150-Buramvardi-04-0085

[150]

Noraksts

1561

Pret sāpēm.
Kristus bij pie krusta pienaglots Kristus ir no krusta vaļam Iekš ta vārda Dieva ta Tēva xxx Amen.

1561 a

Mūsu mīļais Pestītājs ievainots bij līdz nāvej. Viņam nesāpeja, viņam netuska viņš tur nejuta nekādu grūtumu Iekš ta vārda Dieva ta Tēva xxx III

1561 b

123456789 Kal Mal Hal 123456789 Kale Mares Marei Kala Maras un lai iziet ka vec [vecs] mēnesis spīdēdams Amen Amen Amen.
Lainu Dievs tas Kungs nāk palīgā III.

1561 c

Ciets ir tas augs un akmens tik taisni kā māte Marija pie grēka kalna sēdēja Kungs Kristus lūdzas lai tas sāpes paliek mierā iekš ta vārda Dieva ta Tēva ta Dēla un ta Svēta Gara. Amen.

1561 d

Melns krauklis gaisā skraidīja, Melnas asins laistīdams. Pametiesi dzelžu krustu lai pilīt nepilēja. Amen x Amen.

1562

Kad nolādēts cilvēks.
Dievs Tēvs nāc tad man palīgā pie tā vāja nevesala [nevesela] Jēzus Kristus x Dieva dels palīdz man žēlīgais Pestītājs. To vāju miesu un asinīm pārņemtu no lielām sāpēm vaj ļauna ienaidnieka vaj nežēlīga gara vaj no Tevis paša Tēva dela un Svēta Gara. Es Jūs saucu un slavēju lai Jūs vienu miesu nu [un] asini dziedinātu. Ja Jūs esat savu rīksti pacēluši par to melno sirdzibu tad dziedini ak Kungs lūdzu tev Dieva Tēva Dieva Dēla un Svēta Garu [Gara]. Amen.

1563

Pret iedzirdīšanu.
Nolādēts es Tevi meklēju ar Dieva [Dievu] to Tēva [Tēvu],  Nolādēts es Tevi meklēju ar Dievu to Dēlu es Tevi meklēju ar Dieva [Dievu] to cienigu Svētu Garu un dzenu to nekristīto ar to Trijādību Dievs Tēvs Dievs Dēls Dievs Svētais Gar. Amen. (3reiz

1564

Pret asiņošanu.
Menes reiz pie Svētiem Asins asins Dieva Enģels stāvi garīgi klāt, želastību tas pariedams aiz elogža vēra vartu ne pilīte netecēs. Amen. Deviņas reizes ar sarkanu dziju jāsien trīs mezgli ap labo roku un ap kreiso kāju. Viņš pats saskaita trīs reiz . . .

1565

Pie dzemdināšanas.
Palīdz māra zelta jumprava tai dzemdināšanai, dzemdināšanas laika es lūdzu Tevi un slavēju šai stundiņā un brītiņā to dvēselīti dzemdēt. Izšķirat - Jūs tos celiņus lielās sāpēs un vaimanās Dievs un Tēvs un mīļā Marija ar saviem stipriem Enģeļiem lai izšķir mūsu celiņus Amen.

1565 a

xBxJx uhes x Bentus x kam unent Leles x Mana nemt Jēzum Marija Jāzepa Tu sieva dzemde iekš Jēzus Kristus svētiem vārdiem x Amen. xxx (27 reiz jāskaita uz sievas krūtīm)