Rozei
Franckrītiņi
Kandavas pagasts, Tukuma novads,

Piezīmes
Grāmata atrasta Kandavas pagasta Franckrītiņu mājas istabaugšā. Pavadvēstule http://garamantas.lv/lv/file/view/502535
Atšifrējums

Stāvi iekš Nomine Patris et Felis et spiritum Santum Jezus Nācarienus Res Jūdearum Jezus Mārija Jāzeps Melchior Balthaser iekš ta vārda Dieva ta Tēva + Dieva ta Dēla + Dieva ta cieniga svēta Gara + Amen, 3 jeb 9 reizi [reizes] jaruna

2906

Kad Čska [Čūska] kodusis [kodusi]
No ta āmina Sitiena No ta Nikna Tārpa, kodama [koduma], no tās zemes iz tek zelts un no Bērza asinis, vesals [vesels] ej Projam iekš Vārda Dieva ta Tēva + Dieva ta Dēla + un Dieva ta sēta [svēta] Gara + Amen

2907

Rozei
3 Reizs [Reizes] 9 8 7 6 5 4 3 2 1 vajaga iz skaitīt, Iekš vārda Dieva ta Tēva

[Derigs padoms Bišu Kopejiem
1) Turait kokus jeb strobus [stropus] kam pa pilnam Saimes ir. Tāds koks Ziema labaki turās un ari vasara labaki strāda, un viens Labs koks kam pa pilnam Saimes, Daudz vairak Maksas ienes, ne ka 4 vāji koki,
2) vairak ka divi reizs [reizes] ne laujiet kokiem bērnus Laist ja trešu reizs [reizi] bērnus laiž, tad no kaujiet to Tēviņu un laidiet to pulku atpakal tai koka kur viņš iz nācis, jeb pielaidiet viņu pie cita vāja koka Lai stipp,
3) Rudeni ne nemiet visai Daudz medus, ka tām bitem ne uz iet pavasara Bats [bads]. tas medus ko rudeni atstājiet, ne būs pazudis, gan tas nāks cita gada koka, -
4) Lapu mēnesi pāra nedelu pa priekš, pirms ka tās bērnus laiž, jums tās jaēdina. Dodiet katram kokam pus podu Medu.

1Franckrītiņi
(Kandavas pagasts, Tukuma novads)