Nosaukums oriģinālvalodā
Priekš zobu sāpes
Talsi
Talsi, Talsu novads
Piezīmes
Folkloristei Janīnai Kursītei šo grāmatu iedevusi kāda gleznu vācēja no Talsu puses. http://garamantas.lv/lv/file/502968

3609

Priekš zobu sāp.
Raksti ar krītu uz vienu un vēl nebrūķētu galdiņu tos vārdus M A C R O T. un ņem tās zobu sāpes vajaga pretim rakstitiem bokstabiem stāvēt tad nem vienu gafeli jeb spic [spicu] nazi, dur virsū uz to zobu 6 un tad prasi ta ? vai tev vēl zobs sāp ir pārgājušas tad nedzēsi tos rakstitos bokstabus. Kad ta pāriešana Daudz līdz divi jeb trīs reizes tapat uz lieci to gafeli jeb spic [spicu] nazi un kad pāriet turi vēl mazu brīdi, tad jau tas kam tie zobi sāp lai aiziet. Nodzēsi tos rakstus bosktabus un to galdiņu paglaba sava vietā.

Vienu zagli noķert un atpakaļ griezt.
Nem no sliekšņa kur tas zaglis ir pāri gājis