Nosaukums oriģinālvalodā
Lai medniekam neļautu sašaut mērķi
Teicējs
"Aizupes"
"Pedele", Valkas pagasts, Valkas novads, LV-4701

AtšifrējaLinda_Pavlovska

Merķi ko medniekam negrb ļaut sašaut ja apvelk trus reizes slepeni ne vienam neredzot ar sakaltušu maizes garozu un katru reizu velkdamam jasaka Šaviens gaisa. Šaveijs tad merki lai šauj cik tuvu grib netrapis ja pats nebus meistars. Bet ja šavejs ieliks sava plinte drusku maizes tad merķis lupas.

3909

Ozinna Ozianna ozianna
Lai izzud tas sapes no ši cilveka miesinam.Lai iznikst tur sapes no ši cilveka miesinam. Lai izeettas no ši cilveku miesinam ka migla vasaras ritina ka rasa dieniņa ka diena saulites spožuma.
Trkumi luzumi plisumi griezumi sarep priede sarep egle sarep lauka ozoliņš. Sarep melns šieklis izlaiž diņķi tomer rauga un iet savu ceļu 3 reiz.

3910

Dureju vardi
Durei dur man bail
3 Perkoni lai nosper + +
dureijs dur man bail
9 Perkoņi lai nosper  + Dureij dur man bail Treideviņi Perkoņi lai nosper + Cik Perkoņi sakami tik krustu metami

1"Aizupes"
("Pedele", Valkas pagasts, Valkas novads, LV-4701)