Par lepno šuvēju
Iesniedzējs
Blome, Blomes pagasts, Smiltenes novads
AtšifrējumsBernu skolā.

Par lepno šuveju.                                                                                                              Nodots 10. aprilī 1892. g.

Kādā pilsētiņā dzīvoja lepna šuveja. Pie viņas piegāja viena atraikne ar savu meitu un lūdzas, lai viņas meitai kleiti priekš iesvētišanas=dienas pašūtu. Šuveja sacija: "Ka vaļas ne=esot, jo svētdiena ir tūlu." Atraikne nobēdajusies aizgāja. Uz to reiz pie viņas piegāja viens bagats kungs. Viņš sacija uz šuveju: "Lai viņa meitai uzšuvot jaunu kleiti priekš balles vakara." Šuveja pateicās - un lūdz meitu ar kleites drēbi
Fails0527-Peteris-Smits-001-0026
Labots2017-09-29 19:15:37
Atšifrējumsatnākt. Tiko [Tikko] šuveja iesāka kleiti šūt pa durvim ienāca balts vīrs ar iedektu [iedegtu] sveci rokā. Kuru tas šuvejai līdzās uz beņķa uzlicis sacidams, tev būs to svētu dienu svētit. Šuveja nešuva, bet sacija: "Tos vārdus, ko baltais vīrs bij sacijis:" Kamēr pati no miesas izdila, tāda pati, kā baltā kaula svece.