Kalamazū

ID1107772
NameKalamazū
Other namesKalamazoo (Paralēlais)
TypeCity
AddressKalamazoo, Michigan, United States
Platums42.27418518
Garums-85.59715271
PrecizitāteKartēts precīzi
ExistingExisting
Map
Showing 1-20 of 30 items.
#TitleYear of publicationType of linkExcerpt
   
1Velnēna Ziemassvētki1959Publishing year/ place
2Pateicības diena Amerikā1972Publishing year/ place
3Ganu zēns un velns un citas pasakas1973Publishing year/ place
4Senā dziesma.1974Publishing year/ place
5Varavīksnēm skanot1974Publishing year/ place
6Tracis Zvejniekciemā. Dziesmuspēle.1975Publishing year/ place
7Pastarītis1976Publishing year/ place
8Pazudušais sapnītis1977Publishing year/ place
9Trīs Laimas vēlējumi1979Publishing year/ place
10Princese un Nabaga Nelga1980Publishing year/ place
11Mana pasaule1982Publishing year/ place
12Viens, viens, vēl viens izņēmums1983Publishing year/ place
13Zilā kalna puisis1983Publishing year/ place
14Ačgārnā māja un citas pasakas1983Publishing year/ place
15Pa balto, pa melno bezgalību1984Publishing year/ place
16Miglas kalna dzirnas. Jaunatnes luga.1984Publishing year/ place
17Trejdevītais vilnis. Senu dienu ainas vienā cēlienā.1984Publishing year/ place
18Raksti 5 sējumos. 1. sējums1985Publishing year/ place
19Jāņu nakts1987Publishing year/ place
20Piezīmes un uzmetumi : miniatūras 1987Publishing year/ place
Showing 1-20 of 30 items.
Showing 1-20 of 25 items.
#NameNodarbošanāsEvent timeType of linkDescription
 
1Zinta Aistara
  • author
1971EducationBeidza mācības Kalamazū Latviešu skolā.
2Ernests Aistars
  • author
  • educator

27.07.1998
Residence
Place/time of death
Buried


3Jānis Avotiņš
  • teacher
  • librarian
  • singer
  • bibliographer
  • editor

1966
Place/time of death
Working place
Participation in organisations
No 1988. gada vadījis mūzikas krātuvi Latviešu valodas studiju centrā Kalamazū.
No 1966. gada dziedājis Kalamazū vīru korī.
4Austra Balka
  • poet
15.01.1997Place/time of death
5Māra Celle
  • writer
1951 - 1959Residence
Education

20. gs. 50. gados dzīvoja Kalamazū


Ar bakalaura grādu angļu un franču literatūrā un filozofijā beigusi Kalamazū koledžu.

6Velta Galēna
  • conductor
  • composer
Residence
7Indra Gubiņa
  • author

00.05.1988
Travelled
Travelled
Travelled
Travelled
Piedalās literārā sarīkojumā.
Piedalās Kultūras dienās.
Piedalās Rakstnieku nedēļā`87.
8Erna Ievāns2003Residence
Place/time of death
9Māra Kaugara
  • translator

1957 - 1960
Education
Education
Working place

Beigusi Kalamazū (Kalamazoo Central High School) ģimnāziju.


Beigusi Kalamazū koledžu (Kalamazoo College) ar bakalaura grādu socioloģijā.


Bibliotekāre Kalamazū latviešu skolā.

10Arturs Kaugars
  • teacher
  • poet

1954 - 1969
Residence
Place/time of death
Working place
Working place


Strādāja farmaceitiskā uzņēmumā.
Bijis Kalamazū latviešu skolas pārzinis.
11Juris Kronbergs
  • poet
  • translator

00.01.1987
Travelled
Travelled
Travelled
Travelled
Travelled
Piedalījās Rietummičiganas universitātē rīkotajos vasaras kursos.
Viesojas pēc Kalamazū literārās kopas aicinājuma.
Piedalījās Rietummičiganas universitātes Latviešu studiju centra literārā sarīkojumā.
Dalība tulkošanas seminārā Rietummičigenas latviešu studiju centrā.
Dzejas vakars.
12Jānis Kukainis2021Place/time of death
13Sarma Muižniece
  • poet
  • artist
  • educator
  • lecturer

1983 - 1984
Birth time/place
Residence
Education
Education
Education
Working place
Working place



Beigusi Komstokas ģimnāziju (Comstock High School).


Beigusi mācības Kalamazū koledžas (Kalamazoo College) Mākslas fakultātē, ieguvusi bakalaura grādu mākslā un politekonomiskās attiecībās (Public Policy).


Beigusi mācības Kalamazū latviešu skolā.


Kopā ar dzejnieci Anitu Dzirni vadījusi mākslas salonu "Artistic License".
Strādājusi par mākslas skolotāju bērniem un jauniešiem.
14Alīse Ose-Stunda
  • writer

1950
Place/time of death
Emigrated
15Eduards Patvaldnieks
  • poet
  • lawyer
16.09.1988Place/time of death
Buried
16Lilija Puže
  • librarian
  • philologist
15.01.1989Place/time of death
17Visvaldis Reimanis
  • writer
  • soldier
30.05.1989Place/time of death
18Sniedze Ruņģe
  • poet
  • artist
  • employee at theatre
To1969Education

Beigusi Kalamazū Centrālo vidusskolu.

19Valija Ruņģe
  • publicist
  • literary scholar
  • literary critic
  • critic
20.12.1999Place/time of death
20Velta Rūķe-Draviņa
  • folklore researcher
  • linguist
27.06.1977 - 17.08.1977TravelledPiedalījās kā lektore latviešu valodas kursos Rietummičiganas universitātē.
Showing 1-20 of 25 items.
Showing 1-3 of 3 items.
#TitleOther namesOrganisation typeTime in placeType of link
    
1Divsimt Eksemplāru GrāmatniecībaPublishing housesLocation
2Latviešu studiju centrsAcademic organisationLocation
3Žurnāls "Mēs"Periodicals Location
Showing 1-3 of 3 items.
Showing 1-1 of 1 item.
#ThumbnailNumberTitleYearImage authorType of imageType of link
   
1Aivars Ruņģis1329Aivars Ruņģis1990ImagePlace
Showing 1-1 of 1 item.

We use cookies to improve your experience on our website. By browsing this website, you agree to our use of cookies. Read more.