РасшифровалSandis Laime
ПодтвержденоДа
Исправлен2017-10-03 12:36:02
Расшифровкаteikusi uz otru: "Padod' man to dūci kaujamā jau nāk!" Sieva to dzirdot ļāvusi kājām vaļu un drīz vien bijusi atpakaļ Rencēnos. No tās reizes viņa vairs nav uzdrošinasies [uzdrošinājusies] vēlu vakarā pa mežu iet.

9570

№ 18.
Kādu vakaru viena sieva gājusi gar Ragankalnu uz māju. Ragankalnā vēl šo baltu dien' esot paglabājies akmens ar cilvēka kājas un velējamās vāles nospiedumu. Klaušu laikus uz šī lielā velna akmeņa pērti ļaudis. Stāsta ka raganas esot velējušās uz šo lielo akmeni. Tā arī toreiz raganas velējušās. Sieva garām ejot nejauši appirdusies. Tūliņ viena ragana teikusi uz otru: "Kadī, še bērns es iešu pavadīt pirdalu!" un tā ar vadijusi visu nakti tikai uz rīta pusi kad pirmo reizi nodziedājis, tad atstājusies.

9571

№ 19.
Laņģa silā pakāries pie egles kāds vīrs. Naktī nejauši garām kāds drošs vīrs un teicis uz līķi: "Kāp zemē!" Līķis ar tūliņ nokapis zemē un sācis drošo ķert. Tā ķēris visu nakti, tikai uz rīta pusi atstājies.

9572

№ 20.
Strādā dienu, strādā nakti
Tad tu būsi saiminiece
Dienā koka kaŗotītes
Naktī jaunus strēbējiņus.

9573

№ 21.
Es bij maza meitenīte
Es pievīlu lielu puisi
Nomizoju rācenīti
Dev' par siera gabaliņ.

9574

№ 22.
Treivalodas lakstīgala
Palīdz tautas pierunāt
Tev šķīrās, tev vedās
Tev gudrais padomiņš.
Открыть

Kādu vakaru viena sieva gājusi gar Ragankalnu uz māju. Ragankalnā vēl šobaltu dien’ esot paglabājies akmens ar cilvēka kājas un velējamās vāles nospiedumu. Klaušu laikus uz šī lielā Velna akmeņa pērti ļaudis. Stāsta, ka raganas esot velējušās uz šo lielo akmeni.
Tā arī toreiz raganas velējušās. Sieva, garām ejot, nejauši appirdusies. Tūliņ viena ragana teikusi uz otru: “Kadī, še bērns, es iešu pavadīt pirdalu!” Un tā ar vadījusi visu nakti, tikai uz rīta pusi, kad pirmo reizi nodziedājis [gailis], tad atstājusies.

Легенда карты

Показаны записи 1-3 из 3.