Название
Spīganu akmens
1931, Rožkalni
"Rožkalni", Rencēnu pagasts, Valmieras novads, LV-4232
РасшифровалSandis Laime
ПодтвержденоДа
Исправлен2017-10-05 21:09:03
Расшифровкаno tirgus gaili. Galis [gailis] pie kapsētas pasprucis. Ieskrējis kapsētā, un uztupies uz krustu. Sācis dziedāt. Garām braukuši arī citi tirdzinieki, tie domājuši ka kādam mironim gailis pielikts līdzās. Un uzcēlies. Gājuši un saņēmuši gaili.
Teicējs Karlina Kasvants
47. g. veca dzīvo
Rencēnu pag. "Silmačos
Jaunībā dzīvojusi
Ēveles pag.

11372

№ 52.
Kādu akmeni nosauc par spīganu akmeni. Tur agrāk velējušās spīganas. Akmeņa vidū ir liela sprauga. Tanī spraugā esot gulējušas spīganas. Reiz kāds cilvēks gājis raudzīt, ko viņas velējas. To ieraudzījušas spīganas saķērušas un nositušas.
Teicējs: Jānis Putniņš
Dzīvo. Rencēnu pag.
"Rožkalnos"

11373

№ 53.
Kādās mājās kads vienā uz bēniņiem klauvējies. Mājas saimnieks gājis raudzīt kādu vakaru. Iegūlies sienā un skatījies. Ap pusnakti atnācis velns ar kādu puiku. Velns puikam licis lai klauvē. Velns aizgājis prom. Saimnieks paņēmis puiku un nonesis zemē Atnācis velns ieraudzījis ka puikas nav Skrējis zemē pie saimnieka un noņēmis No tā laika vairs neviens nav klauvējies.
Dzirdēta Rencēnu pags.
Открыть

Kādu akmeni nosauc par Spīganu akmeni. Tur agrāk velējušās spīganas. Akmeņa vidū ir liela sprauga. Tanī spraugā esot gulējušas spīganas.
Reiz kāds cilvēks gājis raudzīt, ko viņas velējas. To ieraudzījušas, spīganas [viņu] saķērušas un nositušas.

Легенда карты

Показаны записи 1-2 из 2.