Название
Spīgana lido

Zaļa vistiņa melnas olas. (kaņepe.)

Sarkani stabi, balta baznīca. (zoss.)

Mazs mazs vīriņš ass ass cirvītis. (bite.)

Mazs mazs vīriņš līkām kājām, zaļi svārki mugurā. (sienāzis.)

Kādreiz vecos laikos dzīvojis laulāts pāris. Sieva bijusu [bijusi] ļoti neganta. Vīram apnicis pavisam dzīvot. Viņš kādu dienu aizgājis uz mežu. Viņš mežā uzgājis dziļu dziļu bedri. Viņš aizgājis uz māju un Pastāstījis sievai ka mežā uzgājis naudas bedri. Sieva palikusi priecīga un abi gājuši uz mežu pie naudas bedres. Sieva iebāzusi galvu bedrē un saukusi. Viss kas šai bedrē vienīgi pieder man. Vīrs sacijis, tad ņem to visu, un iegrūdis sievu bedrē. Tā viņš ticis vaļā no savas niknās sievas, un atvieglinātu sirdi gājis uz māju.

12129

106.
Kādreiz vecos laikos Burtnieku pagastā, Švākas mežā atradusies liela resna priede. Ap priedi apkārt bijusi akmeņu krava. Tur bērns katru nakti raudot. Un ka pieietot tuvāk tā vairs neraudot.

12130

107.
Kādreiz vecos laikos Jāņu vakarā jauni puiši un jaunas meitas norunājuši iet pastaigāties. Pa ceļu ejot viņi ieraudzijuši vienu sarkanu švītriņu skrejam pa gaisu. Ta bijusi spīgana. Puiši un meitas tūliņ meklējuši spīganu rokā. Drīz vien arī atraduši. Spīganai mati bijuši vaļā (nesapīti).
Открыть

Kādreiz vecos laikos Jāņu vakarā jauni puiši un jaunas meitas norunājuši iet pastaigāties. Pa ceļu ejot, viņi ieraudzījuši vienu sarkanu švītriņu skrejam pa gaisu. Tā bijusi spīgana. Puiši un meitas tūliņ meklējuši spīganu rokā. Drīz vien arī atraduši. Spīganai mati bijuši vaļā (nesapīti).

Легенда карты

Показаны записи 1-1 из 1.