Chapter 10. Ed. Kurau's Company's 25th Anniversary
Sprache
Lettisch
Datum der Einsendung
öffnen

Ed. Kurau uzņēmuma 25 gadu jubileja.

Dzīve ritēja ar saviem darbiem, savā ritmā. Tai nav nekādas daļas par manām bēdām vai priekiem. Viņa nesaudzīgi iet uz priekšu un to neapturēs nekādi spēki. Lai gan, tāda nu ir šīs dzīves aksioma; ka liktenis ir tas noteicējs un nevis cilvēks.
Bija aizritējuši mūsu firmas "Ed. Kurau" 25 pastāvēšanas gadi. Jubileju nosvinēja Mazā Vērmanes dārza restorānā. Par to tika minēts laikrakstos, kā arī slavēta firmas kvalitāte un tās vadība, kas veikusi, it sevišķi pēdējos gados, svarīgus, iespaidīgus darbus. To skaitā: Brāļu kapus, Brīvības pieminekli un pašreiz Tiesas pils un Finansu ministrijas granīta darbus. Par to mans brālēns Jānis tika no valdības apbalvots ar II. šķiras trīszvaigžņu ordeni. Svinībās piedalījās visi darbinieki, sākot ar mācekli līdz augstākai vadībai. Dažs no mūsu kalējiem pirmo reizi redzēja grezno restorānu, kurā mūs apkalpoja frakoti sulaiņi. Skanēja dziesmas orķestra pavadījumā. Vakarā visa mūsu ģimene ieradās uz atkārtotām svinībām, kur svinīgi tika paziņota mana otrā brālēna, Alberta Kurau, saderināšanās ar Kambara jaunkundzi. Viņas tēvam piederēja krāsainā metāla lietuves darbnīca ar 20 strādniekiem. Pēc mēneša notika kāzu ceremonija Jaunajā Ģertrūdes baznīcā. Es biju pirmo reizi brūtes brālis. Viss notika pēc vecām tradīcijām. Seši "kreisleri" frakotos brūtes brāļus aizveda pie Alberta. Tur tiekam pacienāti ar konjaku un lašu maizītēm, Tālāk kopīgā eskortā dodamies pie brūtes un viņas "māsām". Atkal svinīga iepazīšanās, konjaks un vairākkārt "ceļa kāja". Kad nonācām baznīcā bija diezgan grūti uzvilkt pirktos baltos cimdus. Vissmagāk bija pie altāra, kad pēc nomešanās ceļos bija jāpieceļas. Mana dāvana bija Vīgnera vīru kora uzstāšanās baznīcā. Brālis uz vijoles nospēlēja Bahu. Krustmāte dziedāja Guno "Ave Marija.", viņai bija skaists mecosoprāns. Iznāca vesels koncerts. Lieki aprakstīt pašas kāzu svinības. Atliek tikai minēt, ka tajās piedalījās Rīgas rūpnieku zieds un augstākā sabiedrība. Runas, apsveikumi. Kāzas notika Alberta privātdzīvokli, biljarda zālē. Jāpiemetina, ka Alberts bija brīvuzņēmējs.