Zane Akmeņkalne. 28.03.2020. Pandēmijas dienasgrāmata.
Date of submission
Open

Šī ir jau septītā diena pašizolācijā, jo tētis ar brāli atbrauca no darba Anglijā. Visu nedēļu neesam izgājuši ārā no dzīvokļa. Pārtiku ar mammu sapirkām 2 nedēļām pirms brauciena uz Rīgas lidostu pēc viņiem. Tagad gan pietrūkst pāris produktu (krējums, maize, piens, ūdens), lai pilnvērtīgi varētu pagatavot maltītes. Bet esam pateicīgi, ka mums ir labi kaimiņi, kas nopirka un atstāja šos produktus mums pie durvīm, paldies viņiem. Un pat miskasti es iznesu katru vakaru ārā ap 23:00 vai 24:00, uzvilkusi rokās gumijas cimdus. Kā redzams, ievērojam karantīnu ļoti atbildīgi.
Kā mēs nodarbinām sevi šajā laikā? Es mācos augstskolai, jo tagad ir daudz vairāk jāmācās nekā bija klātienes lekcijās. Mamma māca saviem bērniem klavieru stundas ar video zvanu palīdzību. Tētis ir mūsu šefpavārs, un viņš beidzot ir sācis mācīties angļu valodu (es gan viņam mazliet palīdzu, atprasot vārdiņus un teikumu salikumus). Brālis sēž pie datora un lasa noveles. Vakaros mums notiek vingrošanas nodarbības, kurās es, kā mamma ir mani nosaukusi, esmu ģimenes fitnesa trenere. Mēs arī katru dienu visi kopā spēlējam kārtis un galda spēles. Vēl savā brīvajā laikā es ar brāli jau kādu trešo dienu liekam 1000 gabaliņu puzli. Protams, neiztiekam arī bez sociālajiem tīkliem - smejamies par memēm, komunicējam ar draugiem, sazināmies ar radiniekiem, pārrunājam pēdējos notikumus un uzzinām, kā citiem iet šajā laikā. Ņemot vērā visas mūsu nodarbes, mums ir diezgan aizņemts grafiks un garlaicību nemaz nejūtam. Īstenībā šajā pašizolācijas laikā mēs pat esam saliedētāki kā jebkad un izbaudām viens otra klātbūtni.

Showing 1-2 of 2 items.

1Anglija