AtšifriejaMagdalina
AtšifriejumsTeicēja Grīnbergs Johana 23 g.
Džūkstes pagasta Grīnberģa mājā

Teika par lielu un mazo Ellīti.
Vidzemē Liepas pagasta pie ... stacijas atrodas ala kura ir līdziga Gutmaņu alai šo alu sauc par liela Ellīte prāris klilmetru tālāk atrodas otra ala ko sauc par mazo Ellīti ārā uz lielu maisu uz stieps L Ellīti kur atrodas mazs kalniņš no oļiem stasta ka Liela Ellītē dzīvojis velns kuŗu nevarējuši izdabūt ārā no turienes.
Reiz Ellīte sagājuši 12 mācītaji katris dziedajis savu dziesmu. Bet ko līdz 12 tais mācītajs diedājis Dievu kungs ir mūsu stipra pils. Tā vellns no Ellīti ārā ar lielu maisu uz muguras maisa bijūši salasīti oļi. Velns bēdzis uz mazo Ellīti bet kājās iestigušas oļu maiss izbiris no tā laika palicis oļu kalniņš un sakūši saukt alas par Lielo un mazo Ellīti.
Teiceja Millija Vāciets 23 g. Džūkstes pagastā bārga mājā.

798

Teika.
Senos laikos atpakaļ kad labība kaltēta un kulta rijā Ķenču kaltētava un mežā reiz viens vīriņš ... kurinajis krāsni un žāvejis labību. Nākot uz pusnakti dzirdot kā viens dikti piejaj pie rijas un nosauc pru. Šis sabaidijies un uzmuc uz zardien. Ienākot liela, liela sieva no seno zakšu cilts. Tai bijūši pārplisuši svārki. Paņēmuse tik lielu adatu ka irbulu un sakuse šūt. Te uz reiz izkrītot adata no rokām. Šī sakot. Šplinglāz zusturs pazuda. Vīrs nevarējis dūmos nociesties un
KolekcijaDžūkstes 6-klašu pamatskolas vākums