0001-Baunu-Milites-pamatskola-3-0235
AtšifriejaInesee
Lobuots2015-11-30 19:00:23
Atšifriejumsaizveduši zirgu uz tīrumu un dīrājuši nost jo negribējuši ar visu ādu bedrē mest. Nodīrājuši un aizgājuši uz māju ādu izžaut. Skatijušies zirgs nodīrāts bet nāk uz māju sprauslodams. Visi muižkungs staļmeistars [staļļmeistars] un zirga puiši mukuši pa kaklu pa galvu bļaudami projām, jo zirgs dzērumu izgulējis un nāk uz māju.

49. Nostāsts par vagaru. teicēja Matilde Piliksers 70 g. veca Bauņu pag. Zvaigznītēs.

2692

Agrāk muižkungs sūtijis savus kalpus muižas rijā kult labību. Vagars aizgājis nepamanīts pirmais un apgūlies zem rudzu sliktes. Kalpotāji atkal to pamanijuši un sākuši sist vagari Sabrukuši visi un nu tik situši ar spriguļiem kamēr vagars sācis lūgties. Lai prasot no viņa ko gribot bet lai tik vairāk nesitot. Strādnieki atkal lūguši lai aizdedzinot pili. Bet vagars teicis ka to nevarot lai prasot ko citu citādi vagaru pakāršot. Bet strādnieki citu neko nav gribējuši un nu tik situši kamer vagars bijis beigts. No rīta muižkungs jautājis kur palicis vagars. Strādnieki atbildējuši ka vagars tikmēr sēdējis kamēr sabrucis vesels, vesels žurku bars un vagaru nokodis. Muižkungam bijis arī jānotic.

50.) Buramie vārdi. teicēja Matilde Piliksers 70 g veca Bauņu pag. Zvaigznītēs.
Pret rozi

2693

No tām trim deviņām vainām Dieva - tā tēva + un Dieva tā kunga Dieva tā cienīgā svētā gara kas pie cilvēka notiek 987654321. Saule, zeme debess zvaigznes dieva dēls svētais gars palīdzi man to cilvēku paglābt un tās sāpes atņemt. Mans Jēzus gāja pa jūru trīs rozes nesa savās rokās. Tās slimības rozes iemeta jūrā to veselo atstāja pie manis. Marija Jēzus māte palīdzi man šo cilvēku paglābt un sāpes tam atņemt. + Amen. +
KolekcijaBauņu Mīlītes pamatskolas vākums