Raganas zog pienu
Augšzemnieku dialekts
1925, Rušonas pagasts
Rušonas pagasts, Preiļu novads
Pīzeimis
Sandis Laime: Teksts norakstīts no publikācijas: Ventmalnieks, A. [=Ādolfs Ģērsons] Māņi. 3. Raganas // Jaunības Tekas. Literāriski-Zinātnisks Mēnešraksts Jaunībai. 1924. Nr. 2. 146.-150. lpp.
#LFK 147, 7d
AtšifriejaSandis Laime
Sataiseits2020-01-19 21:57:12
Lobuots2020-01-19 22:03:47
Atšifriejumssvists ir. Pimt terauda nazi un grizt caur bļudu garim. Tod naža gola byus sorkona zeimite, un svists byus ari sorkons.

7d

reizi vinam saiminikam gus soka dud pina. Un dumova ka ita ir rogona atnemuse pinu. Rogonas daboi pinu tai igriž klava stivri kristu un pa tu rogonai pins tak taišni slavktivi voi puda.

7e

Vina saiminica nugojuse uz klavu guvis slavkt. Bet nugojuse vina atrun guvis izslavktas. Viņa iravga pi durovom torpu. Un dumoi varbivt ite ira rogonas gors. Vina torpu pjema un nunesa uz ustobu. Torpu apbera ar palnim un leja versa vardušu yudeni. Torps nusabeidza, un pec kaida laika nusabeidza poša rogona. (gols)
Attaiseit

Reizi vīnam saiminīkam gūs suoka dūt moz pīna. Un dūmova, ka ita ir rogona atnēmuse pīnu. Rogonas daboi pīnu tai: īgīiž klāva stiurī kristu un pa tū rogonai pīns tak taišņi slauktivī voi pūdā.

1Rušonas pagasts
(Rušonas pagasts, Preiļu novads)