A, b, c, d, kaķis kala smēdē
Teicējs

A, b, c, d Kaķis kala smēdē
Izkala dūcīti, iebāza kabatā

Mūsu tēvs viņus Cēs' līkā bērzā uzkāries
Pupu kule mugurā

Viens cilvēks gāja pa ceļu, atrada mazu mazu kastīti, tur iekšā pelīte, pelītei īksa ļipiņa, Tik īsa tā pasaka.
E. Vētra dzird. Drustos.

1443

Reiz viens vīrs redzējis, ka jāja pa ceļu vesels bars cilvēku. Vīrs ielīdis krūmos noskatīties. Cilvēki nolēkuši no zirgiem piegājuši pie liela akmeņa un teikuši: Zēzam, zēzam atveries. Akmens atvēries. Iegājuši iekšā, palikuši tur vienu brīdi un tad iznākuši ārā, teikdami, lai taisās atkal ciet. Uzkāpuši zirgam mugurā un jājuši prom. Nu vīrs piegājis pie akmeņa teicis: Zezam, zezam atveries. Akmens atvēries uz katru pusi un vīrs iegājis iekšā. Tur bijis daudz zelta un dārgu mantu. Bet nu vīrs aizmirsis otrus vārdus, kā lai tai taisās ciet. Tā vīrs neticis nekur. Atjājuši atkal laupītāji un vīru nokāvuši.
Kiršteine dzrd. Ventspilī.

1444

Miroņu pirdinātājs - lamu vārds A. Vētra dzrd. Drustos.

1445

Ja no copas paliek maza astīte ārā, tad būs tai gadā brūte. Dzrd. Rīgā.

1446

Reiz Piebaldzeni uztaisījuši māju, bet mājā nebijis gaismas. Nu šķipelējuši gaismu lielos maisos un tad nesuši mājā, bet gaismas kā nebijis tā nebijis. Nu viens devis padomu, lai izcērtot mājas sienā robu un ierīkojot priekšā aizšaujamo. Toreiz stiklu vēl nebijis. Nu visi brīnījušies par vīra gudrību.

1447

Reiz nomiris viens maleniets. Zārks bijis uztaisīts par īsu un nezinājuši ko ar kājām darīt. Nosprieduši viņsētas Juram prasīt padomu, tas no viņiem visgudrākais: trīs reiz Rīgā bijis. Viņsētas Jurs teicis, lai cērtot tik kājas nost un liekot zārkā blakus. Tas ar visiem paticis un tā izdarījuši.

1448

Priekš dažiem gadiem teicēja redzējusi istabā pie durvim lielu kukaini vismaz rādītāja pirksta garumā, spārnainu un ragainu. Viņa kukaini nositusi. Saimnieka māsa, apm. 60 g. v. viņu bārusi, ka tā esot bijusi mājas svētība, nevajadzējis sist. A. Studente Patkulē

1929Pierakstīšanas laiks un vietaPilsēta
2Drusti