Raganas
Organizaceja
AtšifriejaSandis Laime
Atšifriejums47.
[78] T. Buļs

Dzisma.
Ugas ugas riksti rikst lela cela malena nada ugu nada rikstu Dzanas tautas pakala bedžu bedžu nu tautenu kritu lozdas krivmina lazden tev plotas lopas apsedz munu augumeni. Nu lazdenas rikstu ravu lozda munu vainucini ša lazden tovs rikstens adud munu vainucini.

168

Stosts vecu laužu.
Daudz ir un szudin katri tic tim blenim ka ira Čarauniki, Raganas un nuladiejtas vitas. Un taj paklausot dzeivojat uz molom azara Razna okajdus breinumus stosta vini ab lelu kolnu pi to azara kotru sauc Volkenberg. Runoj kad zam to kolna ir pokoi, šklepi un pogrobi timos pokojus sed meitina nulodiejta nu sova tava. Timos pogrobus daudz ir naudas un visajdas bogotibas sorgoj tos bogotibas divi leli suni Runoja kad neskod uz tu kolnu
Sataiseits2022-08-31 21:06:04
Atšifriejums48.
skraidieia naktim trejs raganias dziejvoiamas na tol nu to azara, kaj jos leca par azaru Raznu tiej uz slutas cita uz lopstas, a treša uz pistas. Kaj uz to kolna rakstieia uz odas versija neskajdas lodiejtas Gromatas. Kaj komova naskaidu nevainigu barnu Kad azars ciš vajd un ruc nakt, runoj kad raganas ar valnim dancoj pa tu kolnu. Ir daudzi taidu kotri tic tim blenim un stipri virej kad ir buri un raganas.

169

Stosts
Bieja teij nutikšona 1822. g. Kad Is staigova skola Volincus aba Zabially. Natol nu Volyncu dzeivova vins Kungs kotram pavords Barodziš tis +Kungs beja luti skūps lasej naudu ar lelu progoribu, tai kad del sevim poša uz edina un drebom žalova; un dzeivava pus pliks. un olkons Nabeja jam sīvas un barnu Nikur nabeja radnes nikur nabrauca

1Briģu pagasts
(Briģu pagasts, Ludzas novads)