Failas
Ak201-Luizes-Griganes-dienasgramata-01-0011
ŠifravoKirmis
Šifravimasun diet savu ugunīgo deju. - Latviete! Kur tādas asinis gadījušas ziemelnieku meitā?
- - Ak, es sāku fantazēt! "Vēl kādas piecas minutes līdz zvanam". Saku Zikmans. "Ai, Joske, Joske!" dzird klasē. Pacēlu acis un ieraugu J.Rību. - Viņš bij slims. Nupat ka atbrauca no mājam - viņš esot nāves kandidats. Dilons esot pēdējā stādīja. Viņš to zin. Žēl man šī jaunekļa. Skaists gars varētu būt viņā. Apdāvināts. Bet uzdzīve samaitāja - Kā daudzus. -
M. atkal ir kaut kas ar Mīlīti. Viņa uztraukta. Apģērbusēs ieskrēja klasē, pēc grāmatām, lai sevi parādītu. Mi. neredz, neliekas manīt - Redzēs kādu galu šī drama - komedīja ņems. Zvans.
6.martā.
"Lūdzu vai ar fizisko zīmuli var rakstīt?"
"Vai bēru tematu var?"
"Sēžaties!" - zīmulis lēkā pa galdu. Klasē troksnis, smejās pilnā kaklā, dauza kājām, zēni kliedz - Meitenes piestum - solus pie zēniem. "Vai nevienu tematu var nerakstīt ar?" Mazens vaica - "Sēžaties!" Tak, tak, tak zīmulis sāk strādāt. Jirgensons uzbāžas ar saviem jautājumiem. Tak, tak pavisam drausmīgi bungo balta "asaras krūzītes" roka ar zīmuli - "Sss, klusss!" Skaņa "s" sevišķi skanīga. "Sākat taču strādāt!" "Vai ar ilustracījam var?"
"Nu, nu, nu" smejas Zikmans. Mute līdz ausīm, mati nekārtība nokārušies par pieri. - Klasē drusku aprimst troksnis. Dzird spalvas čīkstam. Uz galdiem gandrīz visiem literatutas vēstures. Rakstu darbus latvju valodā nav māksla uzrakstīt. Kā grāmatā ta burtnīcā. Labi vien būs.
"Asaru krūzīte" piecēlās.
"Purmaļ aiztaisat grāmatu ciet!"