Failas
Ak201-Luizes-Griganes-dienasgramata-01-0014
ŠifravoKirmis
Taisytas2022-03-31 12:15:41
Šifravimasmūsu vidus. Vai es nevaru atgrūst visu? Ja, varu - Esmu tagad lepna ka varu teikt: ja. Es apzinos, ka varu nākošo ceturksni vislabāk mācīties. Bet tas jau nav vajadzīgs. Zinu, vienmēr nebūs patika mācīties un sevi piespiest pie mācības grāmatas, lai dabūtu numuru? Tas nozīme darīt to kas pret pašu gribu un tērēt dubulto laiku. Laiks dārgs. Ha! Esmu praktiska -
Ja, ar sevi cīnīties ir visgrūtāk. Jo reiz uzvarētais, zem kājām gulošais, ceļās un brūk virsu -
Tagad ir zīmēšanas stunda. Silinu kgs. -skolotājs. Putnu biedeklis. Riebīgs cilvēks. Atgādina dzīvnieku. Pērtiķis. Viņa izturēšanās ar skolniecēm neļauj viņu cienīt - --
10III25.
"Cik pulkstens?"
"Pusseptiņi".
- Tādas jutas, itkā steigtos uz noejošo vilcienu pēc atbildes. Vakars. Maz kas izdarīts. Darba daudz - Tagad mani pārņēma darba kaisle. Un ne tikai mani vien bet visu skolu. Dibina pulciņus, sekcijas. Labprāt gribētu iestāties sporta, shacha sekcijas, bet kamdēļ nekam? spējas? Ne, spējas ir. Bet, ne! Ne! naudiņa, skanošā, spīdošā naudiņa! Šis pulciņš atstāj pilnīgi aristokratijas sabiedrības iespaidu. Ne garīgi, bet ārīgi. Viņi spriež pār ērtībām tik tālu cik viņu kapitals atļauj - Un viņi ir ne nabagu, kalpu bērni, bet bagāto tirgotāju un lielsaimnieku bērni - Viņiem nieks izsviest vienu lati vairāk vai mazāk par labu sekcijai, kādu simtu ekskursijai - Bet par trūcīgiem gribētājiem un spējniekiem tie nebēdā. es to rakstu tamdēļ vien ne ka man pašai nav naudas vien. Zinu arī ir vēl daudzie kas grib un nevar atkal skanošās naudas dēļ
KolekcijaDiary of Luīze Grigāne