Pavadinimas originalo kalba
Teika par peramajām slotām
Rencēnmuiža
Rencēnmuiža, Rencēnu pagasts, Valmieras novads
Failas
ŠifravoMaigaJankevica
Taisytas2021-10-15 14:27:50
ŠifravimasValmieras apr. Rencēnu pagasta II pakapes pamatskolas V. kl. skolnieks A. Vārpiņš 14. g. vecs dzivo Rencēnu muižā.

240

Kā darbinieki dabuja peramās slotas. (Rencēnu pag. Rencēnu muižā)
Vakarā kad stradnieki parnāca no darba viņiem nāca pretī muižas kungs. Prasijis vai negribot gaļu. Strādnieki atteikuši kā gribot. Aizgājuši klētī kungs devis gaļu. Strādnieki sarunājušies kā kungam esot gari pirksti. Tad sacēlies liels vējš un, klets duris sasitušās ar lielu troksni muižas kungs pazudis. Kad apskatijuši gaļu, viņi redzēja peramas slotas gaļas vietā.
Dzirdēts no Zuments.

241

Rencēnu pils. (Rencēnu pag. Rencēnu muižā)
Kādā siltā sestdienā viens vecīts nācis no pirts. Viņš nācis caur parku un redzējis tur kailu sievieti. No talienes

1Rencēni
(Rencēni, Rencēnu pagasts, Valmieras novads)