Ak5-Valguma-dienasgramata-01-0025
AtšifrējaSantuco
AtšifrējumsPirmdiena, 2. jūnijs
Emma
Krejotavā. Izmetu mēslus. Pēteris nav darbā braucis, aizgulējies. Atbrauca ar riteni Didzis (mazdēls, kuru adaptēja Mellis). Vakarā atbrauca Pēteris, bijis Mālupē, rīt darba diena.

Otdiena, 3. jūnijs
Krejotavā. Izmetu mēslus. Braucu uz Alūksni pēc benzīna no 11:10 līdz 13iem. Bija atnākuši Didzis, Einārs, Jānis (Vitai dēls un vēlāk atnāca Vita. Es tīrīju mopēdu. Braucu uz veikalu pēc maizes un avīzēm. Vēstules no Reihmaņa Elfrīdas un Veltas. Atbrauca Pēteris pēc puķēm apsveikt Intu vārda dienā. No 21 - 22 spēlēju akordeonu. Rīt ekskursijā ar 1. klasi uz Rīgu.

Trešdiena, 4. jūnijs
Didzis u.c. aizbrauc uz Rīgu 2:45, arī Einārs Mellis.
Uzcēlos 5:35. Nomazgāju seju, izmazgāju galvu. Tieši 7:00 biju pie autobusa pie jaunās skolas. 11os bijām pie zooparka. Es ar tramvaju braucu uz Rīgu, nopirku vijoles pazodi un 2 - veida radiolampas, ko Alūksnē teica, ka vairs neražojot, jaunās ir ražotas 1986.g. martā. No 14 - 16iem pie zooparka gaidīju pārējos braucējus. Vēl piebraucām pie "Bērnu pasaules". Matīsenē tikām 21:15. Izmetu mēslus, ieliku "Daugavā" jaunās lampas. Klausījos sporta ziņas un vācu koncertu - labs!

Ceturtdiena, 5. jūnijs
Krejotavā. Tur ārpusē Pētera mopēds, durvis atlauztas, Pēteris savā gultā ar nobrāztu seju, plaukstu kauliem un uz atslēgas kaula. Kaut cik notīrīju ar siltu ūdeni. S.Valdis atveda Velgu, norīkojums uz slimnīcu, "ātrie" aizveda pirms 10:30. Mājās ap 11iem sajūdzu zirgu un braucu pirkt kombikormu. Pēc tam braucu uz slimnīcu, aizvedu 1 litru ābolu-vīnogu sulas. Mājās ap 16:45, pirms tam Bejas veikalā nopriku 3 "baltos" un 1 klona. No 18 - 21:25 ar rokas kultivatoru braukāju pa kartupeļu vagām. Skatos 22os Francija - PSRS futbolu pasaules meistarsacīkstēs.

Piektdiena, 6. jūnijs
8:30 sākām braukt ekskursijā ar 3.kl. skolniekiem. Vēl ir Mironova, Skaistkalns Ēriks un Gaiļa Velta. Druvienas skolā - muzejā labi stāstīja Laipnekalna. Fotografēju. Gaiziņkalnā sākts celt skatu tornis. Ap 18:30 bijām jau pie Otes dzirnavām 17 km no Alūksnes. 19:30 bijām mājās.

Sestdiena, 7. jūnijs
Krejotavā. Ap 10:00 tiku Alūksnes slimnīcā pie Pētera. Tad mājās un atkal uz Mālupes pienotavu pēc Pētera kurtkas, cepurēm, kasetēm. Magnetofons pie Petrova Dzintara. Atpakaļ braucu caur Brenciem uz Matīseni. Veikalā konservi, siers, kekss. Nopļāvu gar kartupeļiem un savedu mājās.

Svētdiena, 8. jūnijs
Krejotavā. Mājās ar rokas arkliņu izaru vairākas vagas saknēm, tad braucu 11:30 uz slimnīcu pie Pētera. Nopirku viņam ēdamo. Braucu pie Irbes Rūda, samainījām brilles, runāju par spēlēšanu kāzās 21. jūnijā. No Vīksnas Eduarda dabūju zirgu, izvagoju kartupeļus. Izkalu Vēsmai izkapti. Lasu "Karogā" jauno romānu.
KolekcijaKārļa Valguma dienasgrāmatas