Ak5-Valguma-dienasgramata-01-0026
AtšifrējaSantuco
AtšifrējumsPirmdiena, 9. jūnijs
Krejotavā. Saspraudu statiņus zirņu vagās. Braucu ap 13:30 uz slimnīcu. Mājās ap 16:30. Izmetu mēslus. Izkalu Vēsmai izkapti, klausīdamies radio. Skatījos PSRS Kanādas futbolu. Rezultāts 2:0. Plkst. 0:30 taisos iet gulēt.

Otrdiena, 10. jūnijs
Krejotavā. Ap 10:45 braucu uz slimnīcu. No turienes 12:30 pie pulksteņmeistariem, bet to nebija vēl 15os. Nopirku odekolonu, braucu, mājās 16os. Paēdu. Metu mēslus. Gribēju kartupeļu vagas tīrīt, bet asni vēl ļoti trausli un kartupeļi biezi stādīti. Izlēju vircu, izmetu mēsus. Mamma lamāja, ka vircu es lējis uz sīpoliem. Saņēmu ielūgumu uz skolas izlaidumu 13. jūnijā 18os. Jāpasūta II pusgadam avīzes.

Trešdiena, 11. jūnijs
Pasūtīju avīzes II pusg. Krejotavā 9:25 - 10. Uz slimnīcu pie Pētera no 11:45 - 13:45. Mājās appļāvu nātres, aklus u.c. nezāles gar Ilonas kartupeļiem, atkritumu bedri. Izmetu mēslus. Nopļāvu zāli, kas saveldrējusies. Katrai govij pa zāļu nastai sanesu. 21:30 braucu pie Moisejeva, sarunāju viņu spēlēt kāzās 21.jūnijā. Lasu avīzi, skatījos "Raini" filmu no Rīgas.

Ceturtdiena, 12. jūnijs
Krejotavā. Pēc tam uz slimnīcu pie Pētera, aiznesu auksto teļa galvas gaļu un sulas burku. Atpakaļ braucu uz pilsētu pēc sinepēm, cigaretēm. Mājās ap 15:30. Visu vakaru nesu malku šķūnī līdz 22:30

Piektdiena, 13. jūnijs
Uzcēlos 6os, jo 7os bija jāved govis "potēt". Pēc tam uz krejotavu. Pēc tam salēju benzīnu mopēdā un braucu uz Alūksni. Dabūju paju naudu. Tad pie Pētera, viņš pārlikts koridorā. Pēc tam braucu taisni uz Alūksni, dabūju magnetofonu, bez elektrovadiem. 18os līdz 21:15 skolā uz izlaidumu biju. Cepa zivis, ko nopirku Mālupes veikalā

Sestdiena, 14. jūnijs
Krejotavā. Pēc tam braucu uz slimnīcu. Atdevu Pēterim magnetofonu. Mājās braucu caur Kolberģi, skatījos Ilonas malku un 2 m garu nemanīju. No 15 - 22:45 nesu malku šķūnī.

Svētdiena, 15. jūnijs
Krejotavā. Pēc tam atnāca Dacis, atdevu avīzi. Braucu, vedu benzīnu un "Družbu" uz Kolberģi Ilonai malku zāģēt. Sazāģējām dažas pagales un vairāk nekas nesanāca, jo "pīpe" izrādījās beigta. No 15 - 22:50 nesu malku šķūnī. Ilona mazgāja vešiņu.
KolekcijaKārļa Valguma dienasgrāmatas