Ak5-Valguma-dienasgramata-01-0030
AtšifrējaSantuco
AtšifrējumsPirmdiena, 7. jūlijs
Krejotavā. Pirms tam zāli govīm sapļāvu. Pļāvu aiz šķūņa pēdējo, sevišķi daudz nātru un suņa burkšķu. Vistu dārzā nopļāvu visas zirgskābenes un nātres. Izmetu mēslus. Atbrauca Pēteris, stāstīja, kā aizbraucis pie Annas un atbraucis.

Otrdiena, 8. jūlijs
Govīm zāli sapļāvu. Krejotavā. Uz Kolberģi ar skapīti un kastīti. Družbai pieliku citu pīpi atkal un nu tā darbojas. Baļķus, ko devuši VK Ilonai, sazāģēti kopmītnei. Pēcpusdienai 5 st. pļāvu āboliņa gabala viņu galu. Pēc tam govīm zāli rītdienai. Izslēdzu ventilatoru 21:30. Atbrauca Pēteris. Negrib Ilonai palīdzēt malkā. Ķiršiem kauliņus ņēmu laukā līdz 1:30.

Trešdiena, 9. jūlijs
Uzcēlos tikai 8:58, pēc tam mamma! Braucu pēc govju zālēm. Līst 8:35. Krejotavā. Tīrīju no kūts mēslus un vircas reni. Aizmetu mēslus čupā. Aiznesu vircu un šķidros mēslus pie avenēm kurmju alās. Lasīju avenes 9 litrus līdz 20iem.

Ceturtdiena, 10. jūlijs
7 brāļu diena
Sapļāvu zāli govīm. Krejotavā. 11os pirku trušu kombikormu, to atveda Vambola Meri ar savu spēkratu. Ārdījām sienu. Paēdām zirņu zupu ar gaļu/ Līdz 18iem meklēju Kolorado vaboles, bet to vēl neatradu, ravēju nezāles - virzu, balandas. Atbrauca Ilona 18os. 15os Vilnis Bērziņš, piedāvāja, lai pļauju viņa sotkā zaļbarībā zirņus. Tos pļāvu ap 20iem, saliku govīm. Kalu izkapti no 21:15 līdz 22:10. Skatos sporta spēles pa televizoru. R.Cukurkaļus nomiris 9. jūlijā.

Piektdiena, 11. jūlijs
Līst lietus no agra rīta. Krejotavā. Atnesu no pagraba 2 spaiņus kartupeļus. Izmetu mēslus. Nāk miegs, ja neko nedaru. Kārtoju galdus savā istabā, lieko aizvācu, avīzes savācu vienā vietā. No 15:45 apdzisa elektrība, - skan pārnesamais "Spīdola - 230 - 1" uz bater. 17os vēl līst. Ap 18:30 sapļāvu govīm zāli. Gaismas vēl nav. Spēlēju akordeonu līdz 24iem, tad gāju gulēt, kā katru vakaru.

Sestdiena, 12. jūlijs
Uzcēlos 7os. Cepu olu, paēdu. Krejotavā. Pēteris bij mājās, iedeva dzelzs zāģīti, aizbrauca ar autobusu uz Alūksni. Nozāģēju rasējamam mehaniskajai rokai skrūvi no apakšas un ieskrūvēju no malas, tagad ērta strādāšana. Sapļāvu govīm zāli. Nesu vircu. 16os gāju uz veikalu pēc maizes un avīzēm. Tad lasīju avīzes. 18:30 atkal nesu vircu līdz 20iem 76 spaiņus kopā pa dienu. Dabūju kārtībā mūsu šujmašīnu, jo vajadzēja ielikt tievāku adatu. Mamma sašuva uz Ilonas šujmašīnas Ilonai spilvendrānu.

Svētdiena, 13. jūlijs
Uzcēlos 7:30. Paēdu. Nodzinu bārdu. Uz krejotavu. Lietains. Salaboju ratiņiem spieķus. Atvedu zirnājus no Bērziņviļņa sotkas. Lasīju avenes 6 lts. Lasu, atgriežu "Latv. konvers. vārdn." līdz 0:30
KolekcijaKārļa Valguma dienasgrāmatas