Ak5-Valguma-dienasgramata-01-0031
AtšifrējaSantuco
AtšifrējumsPirmdiena, 14. jūlijs
Uzcēlos 7:00. Paēdu. Krejotavā. Pēc zaļbarības uz Viļņa sotku. Pēteris bij atbraucis. Lasīju avenes. Atnāca Eriks pēc gāzes ručkas. Runājās kādu stundu. Beidzu lasīt avenes. Braucu atkal pēc zaļbarības. Atkal Pēteris bij atbraucis, aizbrauca 20:10. Lasu LK Vārdnīcu līdz 2:10 naktī. Viss mierīgs un kluss. Sapnī rādījās istabā vaļā logs, stiprs vējš putina sniegu, 1 puse stikla saplīsusi.

Otrdiena, 15. jūlijs
Krejotavā. Divreiz pa dienu pļāvu Viļņa B. sotkā zirņus govīm. Vakarā tīrīju ērkšķogas. Bija atbraucis Pēteris vakarā.

Trešdiena, 16. jūlijs
Krejotavā. Tad uz Kolberģi, pirms tam sapļāvu govīm zāli. Zāģējām Ilonai malku un Družbai izlūza pie cilindra korpuss klanis un pirksts beigti, tāpat cilindrs. Ap 21:30 bijām mājās un atkal pļāvu govīm zāli. Lasīju avīzes līdz 0:15. Ilonai vakardien sākas atvaļinājums.

Ceturdiena, 17. jūlijs
Uzcēlos 7:20. Krejotavā. Jaucām gubu, ārdīju sienu, vedu pie gubas, liku gubā, kad iepriekš liktais bija iedzīts šķūnī. Ap 15:30 braucu pēc maizes. Pēc tam vedu cukurmaisu. Uznāca lietus. Ķērām sauso sienu, metām iekšā. Pantu kārtojām. Paēdām zirņu zupu. Metu mēslus pēc tam, kad biju atvedis govīm zāli - zirņus no Viļņa sotkas. Nesu vircu. Lasīju avenes. Līmēju mednieku b-bai šablonu. Plkst. ir 1 naktī jāiet gulēt.

Piektdiena, 18. jūlijs
Uzcēlos pus 8os. Paēdu. Krejotavā. 10:15 sāku pļaut sabiedr. dārzā un beidzu ap 17iem, pēc tam ārdīju līdz 20iem. Sapļāvu govīm zāli, atvedu, saliku priekšā. Izmetu mēslus. Izgriezu šablonu medn, b-bai.

Sestdiena, 19. jūlijs
Krejotavā. Atbrauca Ilona ar draudzeni Noru Skrimi. 3 starpas siena salikām šķūnī. Zaļbarību atvedu. Uz Lāčudārza autobusu aizvadīju Ilonu ar draudzeni. Vedu akordeonu, atskaņotāju, plates, radio un 2 somiņas.

Svētdiena, 20. jūlijs
Krejotavā. Sagrābām, sakrāvām šķidriņas sienu sabiedr. dārzā. Vēlāk ar zirgu savedu mājās. Bija atnākusi Lienīte pēc piena. Arī Ārija - bet piena vairāk nebija, pielasīja ērkšķogas. Lielu vezumu atvilku zaļbarības.
KolekcijaKārļa Valguma dienasgrāmatas