Ak5-Valguma-dienasgramata-01-0033
AtšifrējaSantuco
Krejotavā. Ārdījām sienu, vedu ar tačku mājās.

Otrdiena, 29. jūlijs
Krejotavā. Pļāvu līdz 15iem "cūku dārzu", braucu pēc maizes. Pēc tam vedu sienu no trijstūra

Trešdiena, 30. jūlijs
Krejotavā. Pļāvu atkal "cūku dārzu līdz 17:30. Nācu mājās paēdu un vedu 3 tačkas siena mājās. Atbrauca Pēteris padzēris un pēkšņi motors - mopēds nedarbojas. Galu galā es ieliku jaunu indukcijas spoli un kārtībā. Pēteris vēl nodzēra pusstopu, lai gan jau bija krietni iedzēris. Gulēja pa nakti pie mums.

Ceturtdiena, 31. jūlijs
Krejotavā. Gāju pļaut vēl "cūku dārzu" līdz 18:30. Izkalu Vēsmai izkapti un par to dabūju 2 brilles. Vienas ar dubultstikl. Sapļāvu govīm zāli. Aizbraucu pēc avīzēm. Izspiedu 1 spaini jāņogu sulā. Plkst. ir 0:45

Piektdiena, 1. augusts
Uzcēlos pirms 8iem. Krejotavā. Pētera nav mājās kā vakar ap 13iem braucis ar mopēdu uz Alūksni. Vedu 2 vezumus siena. Ārdījām sienu. Pēcpusdienā atkal vedu 3 vezumus ar tačku gan sausu, gan neizžuvušu sienu. 10 vircas spaiņus iznesu. Izmetu mēslus kā katru dienu. Pļāvu govīm zāli. Valkāju "jaunās" brilles. Biju ap 14:45 veikalā pēc maizes. Paņēmu arī avīzes "Stūrīšos" 3. pasta skapītī.

Sestdiena, 2. augusts
Uzcēlos 7:25. Krejotavā. Pie Pētera istabā, viņš vēl gulēja. Motors stāvēja ārā pie sienas, iedzinu iekšā. Atvilku mājās vājpienu. Braucu ar "pleskavieti" uz Alūksni pēc televizora - nav gatavs - tāpxxxx. Ap 16iem tiku xxx ar "pleskavieti". Paēdu. Sagrābām un ar tačku atvedu 5 gabalas. Atnāca Lienīte pēc piena, arī Ārija - atnesa pašceptu saldskābmaizi. Pie tumsas atnāca Pēteris. Bija ar savu vijoli atbraucis Osvalds Ismaelis ar māti un meitu.

Svētdiena, 3. augusts
Uzcēlos ap 8iem. Paēdu. Krejotavā. Vīndele solīja pārdot "Fedu" rīt no rīta. Izmetu mēslus, iznesu vircu, aizmetu aiz loga sakrājušos mēslus kaudzē. Taisīju klāt tačkai mopēda riteņus. Pirms tam pļāvu gar Ilonas kartupeļ., pie pirtiņas ogu krūmu vidū nātres u.c. nezāles. Ap 19:30 sanesu sienu škūnī. Sapļāvu govīm zāli. Salaboju durvis teles aizgaldam. Skatījos sporta ziņas no Maskavas. Visu dienu saule. Arī rīt sola bez lietus
KolekcijaKārļa Valguma dienasgrāmatas