1695-Popes-6-klasu-pamatskola-02-0114
Labots2024-05-20 14:53:14
AtšifrējumsZveinieks priecigs atsaucies ka gribot. bet tad tas virietis stastija tā lai viņš noperk dunci, spoguli, galdu un kreslu. Tad lai noliek galdu un nosežas ta, lai mugura uz ezera pusi un uz galda noliek spoguli tad lai zveinieks sēžot tā ka n[e]pakustas par spoku stundu tas ir no pl. 12 - 1 naktī jo tad vinam klasies [s]likti viņš to ari darija un viņš sedeja tris naktis no vietas pirmo nakti viņš redzeja kā spoguli vinam atspid kad aiz muguras viens vir izcēlis cirvi taisas sist par galvu bet viņš nav sakustejies un tas virietis viņam nav ari iesitis un ta visas tris naktis un ... zveinieks dabuja par dēlu bet dels nav lidzejis tēvam stradat bet gaji[s] pa pasauli kur viņš ir salīdzis par pu[i]si pie velna. Bet viņš velnam nav klausijis un velns vinu ielicis cietuma kur bijušas trīs pudeles ar numuriem 1, 2, 3 bet viņš bija gudrs un viņš samainija numurus Pec kada laika ienacs trīs viri kas viņam cirtis galvu nost. Ta ka nu pudelem numuri bija pārmainīti tad tad stiprum ari vairs nav tad un viri vinam iedeva 1 pudeli kas to iedzera tas palika stiprs un ka iedzera 2 un 3 tas palika švaks bet nu viri vinam bija iedevusi to specigako un dels palika stipr[s] ka milzis un bende palika nespeciga. un vinš tos nokava. Velns domadam ka zveinieka dels ir beiks bet ta nebija un dels nozaga velnam naudas ladi un devas mājā un zveinieks ar delu palika bagati
KolekcijaPopes pagasta 6-klašu pamatskolas vākums